Pardubický Levell Sanders útočí v utkání s Opavou.

Pardubický Levell Sanders útočí v utkání s Opavou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Legendární Sanders pokračuje, zato pivot Pospíšil ukončil kariéru

  • 0
Většina hráčů, kterým dobíhají stávající kontrakty, s pardubickým basketbalovým klubem právě vyjednává o jejich prodloužení. Pár věcí je však jasných už nyní. Zaprvé: Příznivci Beksy se i nadále mohou těšit na finesy jedné z ikon nejvyšší soutěže, veterána Levella Sanderse. Ten si oproti původním předpokladům protáhne kariéru na palubovce a z pozice asistenta bude dál k ruce trenéru Dušanu Bohunickému.

Další borec s vrcholovým sportem naopak končí už ve 33 letech. Pivot Zbyněk Pospíšil, který v sezoně na dlouhou dobu vypadl vinou plicní embolie, stále bere prášky na ředění krve a nechce riskovat případné zhoršení zdravotního stavu.

Pospíšil se přitom dokázal vrátit do hry ještě před začátkem play-off ve velkém stylu.

„Moc jsme si vážili toho, že do toho šel, protože stanoviska lékařů nebyla jednoznačná, dokonce naopak stála proti sobě. Jedni říkali, že je návrat rizikový, jiní, že nastoupit může. On sám by chtěl dál hrát, ale při nějakém zranění by ho to mohlo ohrozit na životě,“ vysvětlil generální manažer Pardubic Martin Marek.

Pospíšilův kolega z podkošové sestavy Petr Bohačík, jenž mimochodem v sezoně rovněž marodil, doplatil na nepřesvědčivé výkony, a ani on už nebude v mužstvu Beksy pokračovat. Dres s koněm nosil stejně jako Pospíšil posledních sedm sezon.

„Na postu pivota jsme se rozhodli udělat změnu, nenabídli jsme mu novou smlouvu,“ řekl manažer Marek a dodal: „Oběma hráčům bych chtěl poděkovat, protože za ty roky odvedli velký kus práce pro pardubický basketbal. Byli u medailí i u účasti ve finále poháru.“

Hráči Beksy již v pondělí zahájí úvodní část letní přípravy, která potrvá až do 26. června.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž