Na olympiádě povede Američany Larry Brown

New York - Odčinit neúspěch na mistrovství světa chce na olympijských hrách v Aténách americká basketbalová velmoc. V Řecku by se měl představit tým složený z největších hvězd NBA. Chybět by v něm neměly Tracy McGrady, Tim Duncan, Jason Kidd, Ray Allen, Kevin Garnett, Shaquille O'Neal a Kobe Bryant. Osmi- nebo devítičlenné jádro týmu by mělo být známo v únoru. Už nyní je však znám muž, který hvězdy má dovést ke zlatu – je jím Larry Brown. Kouč Philadelphie dostal přednost před Philem Jacksonem z Los Angeles Lakers, Jerrym Sloanem z Utahu a Patem Rileym z Miami.

Brown získal jako hráč zlatou olympijskou medaili z roku 1964. U předchozích dvou amerických olympijských výběrů dělal asistenta. Trenéra. Hlavním trenérem by má být jmenován dnes. Agentura AP uvedla informaci s odvoláním na dva nezávislé zdroje, které si přály zůstat v anonymitě.

"Byla by to pro mě velká pocta," přiznal nedávno dvaašedesátiletý Brown na otázku, jak by přijal jmenování koučem olympijského výběru. "Svět by se ale nezbořil, kdyby mi řekli, že počítají s někým jiným," dodal.

Američané zatím na olympijských hrách prohráli jen dva zápasy.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž