McGrady zamířil z Houstonu do New Yorku. Posilovaly Cleveland i Boston

  7:11aktualizováno  10:56
Jen pár hodin před koncem přestupního období se kluby NBA činily. Vytoužené výměny se dočkal Tracy McGrady, který skončil v New Yorku Knicks. Střelec Kevin Martin zamířil do Houstonu Rockets. Velkou posilu pod koš mají Cleveland Cavaliers, kteří ulovili Antawna Jamisona.

Tracy McGrady (vpravo) sedí na lavičce Houstonu Rockets. Vlevo Luis Scola, uprostřed Chuck Hayes. | foto: AP

K zajímavým výměnám patří k přesun rozehrávače a trojnásobného šampiona ve smečování Natea Robinsona do Bostonu Celtics anebo odchod Ronnieho Brewera z Utahu do Memphisu.

Server iDNES.cz vám nabízí přehled všech posil od All-Star Game až po konec přestupového období.

Východní konference

Cleveland Cavaliers

Posílili: o Antawna Jamisona, který v posledních pěti sezonách hrál za Washington Wizards. Střelecky disponovaný (průměr 19,9 bodů v kariéře) hráč může ještě navýšit důraz v podkošovém prostoru. Jamison byl pro klub levnější variantou než zvažovaný Amaré Stoudemire z Phoenixu.

Antawn Jamison, posila Clevelandu CavaliersAntawn Jamison, posila Clevelandu Cavaliers

Antawn Jamison, posila Clevelandu Cavaliers

Přichází i Sebastian Telfair. Rozehrávač ega, nikoli však kvalit svého bratrance Stephona Marburyho patří mezi problémové muže. V soutěži se dosud příliš neprosadil. Cavaliers jej z LA Clippers získali coby dočasný záskok za nedávno zraněné, ale pozvolna se vracející Mo Williamse a Delonteho Westa.

Odešli: litevská legenda klubu Žydrunas Ilgauskas. Vysokánský pivot byl nejdéle sloužícím Kavalírem, teď bude oblékat dres Washingtonu.

Cleveland rovněž ztratil práva na slovinského křídelníka Emira Preldžiče, který hraje za Fenerbahce, a první kolo draftu 2010.

Orlando Magic

Beze změn.

Atlanta Hawks

Beze změn.

Boston Celtics

Posílili: o maličkého rozehrávače Natea Robinsona z New Yorku, který proslul hlavně jako vítěz soutěží ve smečování. Robinson je ale rovněž solidní skórer. Marcus Landry si v nováčkovské sezoně zahrál v 17 zápasech. Jeho výměna do Bostonu je zajímavá snad jen tím, že ve stejný den mění dres i jeho slavnější bratr Carl.

Odešli: trojkař Eddie House přijde v New Yorku o play-off. Stejným směrem míří i J.R. Giddens, Bill Walker.

Rozehrávač New York Knicks Nate Robinson při soutěži ve smečování v rámci All-Star víkendu NBA.

Rozehrávač Nate Robinson při soutěži ve smečování v rámci All-Star víkendu NBA.

Toronto Raptors

Beze změn.

Chicago Bulls

Posílili: o čtyři hráče, jejich snahou však bylo hlavně ulevit svému rozpočtu. Ve svém osmém působišti si zahraje rozehrávač Ronald "Flip" Murray. Z Charlotte přichází také další rozehrávač Acie Law. Od Bobcats získali Bulls i pozici v prvním kole v budoucím draftu.

Z Milwaukee přišli Hakim Warrick a Joe Alexander, dva hráči, kterým po sezoně končí smlouvy. I to nasvědčuje spekulaci, že Chicago bude chtít v létě ulovit velkou posilu.

Odešli: do Charlotte míří stále ještě mladý, avšak zdravotními potížemi stíhaný power forward Tyrus Thomas. Do Milwaukee putuje zkušený John Salmons. S ním se klub přišel i o volby ve druhých kolech draftů 2011 a 2012 a v prvním kole 2010, pokud bude Chicago vybírat mezi 11. a 30. místem.

Miami Heat

Beze změn.

Charlotte Bobcats

Posílili: svoji ambici na play-off ziskem dvou podkošových hráčů: "smečaře" Tyruse Thomase z Chicaga a v obraně použitelného veterána Thea Ratliffa ze San Antonia.

Odešli: rozehrávači Ronald "Flip" Murray a Acie Law. Klub přišel i o dvě volby v budoucích draftech.

Milwaukee Bucks

Posílili: po solidním průvanu v kádru o tři hráče. Z Philadelphie přišli slovinský pivot Primož Brezec a vrátil se rozehrávač Royal Ivey. Z Chicaga klub získal zkušeného Johna Salmonse. Plusem jsou i volby v draftech 2010, 2011 a 2012. 

Odešli: hráči z lavičky Hakim Warrick, Joe Alexander, Francisco Elson a Jodie Meeks. Nejvíce bolí ztráta nadějného nováčka Meekse ve prospěch konkurenční Philadelphie.

Philadelphia 76ers

Posílili: o vytouženého nováčka Jodieho Meekse. Spolu s ním přichází zkušený pivot a kapitán nizozemské reprezentace Francisco Elson, který však už mnoho příležitostí nedostává.

Odešli: pivot Primož Brezec a rozehrávač Royal Ivey. Klub přišel i o druhé kolo draftu 2010.

New York Knicks

Posílili: o hvězdného, avšak věčně zraněného Tracyho McGradyho. Americký střelec nehrál od konce prosince, po Houstonu Rockets žádal trade. A dočkal se. Přes Sacramento zamířil do New Yorku. Hned se také nechal slyšet: "Hrát v New Yorku je sen. Tamní Madison Square Garden se nedá s ničím srovnat."

McGrady je nejlépe placeným hráčem této sezony, bude však hrát o nový kontrakt, ten současný potrvá jen do června. Spolu s McGradym dostali Knicks i atleticky skvěle vybavené křídlo Sergio Rodrigueze. Ještě se tím posílila evropská stopa v New Yorku.

Dalším ziskem je trojkař Eddie House z Bostonu. Přišli s ním i mladíci J.R. Giddens a Bill Walker. Z Minnesoty přišel podkošový hráč Brian Cardinal.

Odešli: oblíbený rozehrávač Nate Robinson, na jehož platu Knick ušetřili bezmála sedm milionů dolarů. V Bostonu skončil i křídleník Marcus Landry.

Do Sacramenta putuje veterán Larry Hughes. do pak Houstonu nováček Jordan Hill a pivot Jared Jeffries. Do Minnesoty klub přepustil srbského pivota Darka Miličiče - a ještě něco připlatil.

Utah - Houston

Tracy McGrady v červeném dresu Houstonu.

Detroit Pistons

Beze změn.

Washington Wizards

Posílili: své naděje na zisk hvězd během léta. Avizované rozpouštění kádru po skandálu Gilberta Arenase nastalo v tomto týdnu. Už na jeho začátku přišli Josh Howard, Drew Gooden (později vyměněný do LA Clippers), James Singleton, Quinton Ross.

Následovali je Žydrunas Ilgauskas a Al Thornton. Klub získal i práva na první kolo draftu 2010 od Clevelandu a druhé kolo draftu 2010 od Sacramenta. Wizards získali i práva na Emira Preldžiče. Největší posilou se zdá být Josh Howard z Dallasu.

Odešli: všichni hvězdní hráči. Neprve to byli křídelník Caron Butler, pivot Brendan Haywood a rozehrávač DeShawn Stevenson do Dallasu, následoval Antawn Jamison do Clevelandu. Pryč je i rozehrávač Dominic McGuire, který zamířil do Sacramenta. A samozřejmě také už zmiňovaný Gooden.

Indiana Pacers

Beze změn.

New Jersey Nets

Beze změn.

Západní konference

Los Angeles Lakers

Beze změn

Denver Nuggets

Beze změn.

Utah Jazz

Posílili: šanci na zisk nadějného hráče v některém z příštím z draftů. "Pick" dostali od Memphisu.

Odešli: jediný muž - solidní a bojovně naladěný rozehrávač Ronnie Brewer. Odchod dobrého hráče takřka zadarmo.

Dallas Mavericks

Posílili: na perimetru (Caron Butler, DeShawn Stevenson) i pod košem (Brendan Haywood). Noví hráči už mají za sebou první zápasy za Dallas, pomohli k výhře 107:97 nad Phoenixem. Dařilo se hlavně "patnáctibodovému" Butlerovi.

Odešli: Josh Howard, Drew Gooden, James Singleton, Quinton Ross. Fanoušky nejvíc mrzí odchod Joshe Howarda, oblíbeného křídelníka však často trápila zranění. Drew Gooden přišel před touto sezonou, přispíval solidními 8,9 body a 6,9 doskoky,

Caron Butler z Dallasu

Caron Butler z Dallasu

San Antonio Spurs

Posílili: -

Odešli: podkošový veterán Theo Ratliff byl vyměněn do Charlotte za chráněnou volbu ve druhém kole draftu 2016.

Oklahoma City Thunder

Beze změn.

Phoenix Suns

Beze změn.

Portland Trail Blazers

Posílili: o velezkušeného podkošového hráče Marcuse Cambyho, kterým zacelili mezeru po zraněném Gregu Odenovi. Ani Camby však právě nepatří k železným mužům.

Odešli: zkušený rozehrávač Steve Blake a křídelník Travis Outlaw do LA Clippers. (Více o tomto tradu naleznete zde.)

Houston Rockets

Posílili: o jeden z velkých střeleckých talentů a donedávna nejlepšího střelce NBA Kevina Martina. Tento hráč je mladší náhradou za Tracyho McGradyho, jenomže i on je pronásledován zraněními.

Součástí velké výměny byli i pivot Hilton Armstrong ze Sacramenta a dva hráči z New Yorku: křídlo Jordan Hill a pivot Jared Jeffries

Odešli: kromě nechtěného a přeplaceného střelce Tracyho McGradyho museli Rockets obětovat i oblíbeného a bojovného pivota Carla Landryho, který zaceloval mezeru po zraněném Jao Mingovi. do Kings odešel i další pivot Joey Dorsey.

LA Lakers - Sacramento: domácí Kobe Bryant (ve žlutém) proti Kevinu Martinovi

Kevin Martin ještě ve fialovém dresu Sacramenta proti Kobemu Bryantovi.

New Orleans Hornets

Beze změn.

Memphis Grizzlies

Posílili: o dobrého obránce a solidního střelce na perimetru Ronnieho Brewera. Vzdát se přitom museli jen volby v prvním kole v některém z příštích draftů.

Odešli: -

Los Angeles Clippers

Posílili: o zkušenost. Do Clippers přišel doskakovač Drew Gooden z Washingtonu. Na křídlo zamířil Travis Outlaw, rozehrávku podpoří Steve Blake. (Více informací naleznete zde.)

Odešli: dva podkošoví hráči. Al Thornton neprokázal svůj potenciál hvězdy, další šanci bude mít ve Washingotnu, Zkušený pivot Marcus Camby zkusí štěstí v Portlandu. Ze smlouvy byl vyplacen křídelník Ricky Davis.

Sacramento Kings

Posílili: hlavně pod košem. Z Houstonu přišli dva pivoti Carl Landry a Joey Dorsey, z Washingtonu pak Dominic McGuire. Rozehrávač Larry Hughes přinese především zkušenost.

Odešli: střelec Kevin Martin měl být budoucností Kings, v klubu se jej ale zbavili, přestože adekvátní náhradu nedostali. Důvod? Mají nováčka Tyrekeho Evanse, který patří k nejpříjemnějším překvapením sezony. Pryč jsou i španělský skokan Sergio Rodriguez a pivot Hilton Armstrong.

Golden State Warriors

Beze změn.

Minnesota Timberwolves

Posílili: o zlobivé dítě srbského basketbalu Darka Miličiče. V Detroitu, Orlandu, Memphisu a v New Yorku se tento talent neprobudil. A v Minnesotě? Miličič přichází jako zraněný.

Odešli: za Miličiče putoval do Knicks vysoký křídelník Brian Cardinal.

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Třinec - Sparta 2:1. Sekunda od prohry, domácí zázračně vybojovali sedmý zápas

11. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:17

O první branku se oba semifináloví soupeři přetahovali až do třetí části. Vstřelila ji sice Sparta,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Vystál si frontu na rovníku. Svéráz Eneme teď léčí energii Vyškova

19. dubna 2024

Vlasy má pečlivě spletené do jednotlivých afrocopánků s korálky a ty zase svázané do velkého trsu...

OBRAZEM: Tréninková fantazie! Teplické fotbalisty podpořily dvě tisícovky dětí

19. dubna 2024  9:59

Nevšední den pro fotbalisty i školáky. Prvoligové Teplice ve čtvrtek uspořádaly na Stínadlech...

Šéf cyklistiky: Odměny pro atlety? V rozporu s olympijskou myšlenkou

19. dubna 2024  9:53

Předseda Mezinárodní cyklistické unie David Lappartient nesouhlasí s rozhodnutím Světové atletiky...

Perušič se Schweinerem zlomili v Tepicu ve třetím setu také polské soupeře

19. dubna 2024  7:27,  aktualizováno  9:47

Mistři světa v plážovém volejbalu Ondřej Perušič a David Schweiner zvládli na turnaji Pro Tour...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...