Pardubický křídelník Samuel Faifr (vlevo) hledá cestu přes brněnského Romana...

Pardubický křídelník Samuel Faifr (vlevo) hledá cestu přes brněnského Romana Zachrlu. | foto: Milan Kříček

Pardubičtí basketbalisté rozdrtili Brno i bez svých dlouhých věží

  • 0
Stroj šlapal i bez nich. Klíčové součástky sestavy pardubické Beksy byly vinou zranění mimo hru. I bez trojice dlouhánů Muirheada, Bohačíka i Nelsona dokázala parta Dušana Bohunického roznést na kopytech rozjeté basketbalové Brno, kterému po výsledku 96:64 utnula čtyřzápasovou vítěznou šňůru.

"Z brněnského týmu šel po jeho posledních zápasech velký respekt. Už od úvodní čtvrtiny jsem ale na soupeřových hráčích viděl, že jejich odpor nebude až takový, přišlo mi, že bychom si tenhle zápas mohli zkazit pouze sami," prohlásil trenér Bohunický.

Jeho protějšek byl po předchozích úspěších výkonem a přístupem svého mužstva tentokrát zákonitě rozladěn.

"Bohužel musím říct, že Pardubice nás ničím nepřekvapily - v tom smyslu, že jsme klukům v šatně před utkáním řekli, jaký scénář bude mít. Věděli jsme, co nás čeká, a že nás budou chtít tlačit v útoku a obraně. Do puntíku se to potvrdilo na hřišti, ale my jsme prostě dneska byli trapní. S tímto přístupem bychom neporazili ani pardubické béčko," nebral si servítky hostující trenér Štěpán Vrubl.

Podle představ šéfa domácí lavičky nebyl v úvodních fázi ani výkon Beksy. "V první půli se mi zdál výkon obou týmů trošičku divadelní. Agresivita nebyla z naší strany taková, jakou bych si představoval, jak směrem dopředu, tak směrem do obrany," uvedl Bohunický.

Pardubice se vyhouply zpět na třetí příčku, kterou budou hájit v nedělním měření sil na hřišti nevyzpytatelné Slunety Ústí nad Labem, kde už letos jednou neuspěly.

O překvapení se v programu naší nejvyšší soutěže postaral druhý zástupce z kraje, svitavští Tuři. Jejich trenér Lubomír Růžička se musel narychlo vypořádat s nenadálým úprkem elitního střelce Kylese, který zmizel do Řecka.

"Po odchodu Davida Kylese jsme se rozhodovali, zda vzít nového hráče, nebo ne. Ještě to řešíme. Hráči mi na to velmi dobře odpověděli, když hráli kolektivně," uvedl Růžička po premiérové výhře 94:92 v Kolíně.

V průběhu vedli Tuři až o 18 bodů, ale nakonec vydřeli osmou letošní výhru až v dramatickém závěru. "Závěrečná čtvrtina byla už vabank. Z posledních asi sedmi našich zápasů jsme šestkrát hráli vyrovnaně. Jsem rád, že se štěstěna tentokrát přiklonila k nám," dodal spokojený Růžička.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž