Los Angeles nemá jiskru ani po návratu Parkerové, Indiana nasbírala osm výher

  11:43
Basketbalistky Indiany Fever navlékly na šňůru výher už osm korálků a jasně vévodí WNBA. Mediální událostí týdne se stal návrat Candace Parkerové do kádru Los Angeles Sparks. Loňská MVP sezony k basketbalu míří po mateřské pauze, při obnoveném debutu ale její celek podlehl Phoenixu.

Hvězdy Los Angeles Sparks Lisa Leslieová (vlevo) a Candace Parkerová | foto: ČTK

Východní konference

Indiana Fever - 8 výher/2 porážky

Předchozí týden patřil Tamice Catchingsové, jež byla vyhlášena jako nejlepší hráčka týdne ve Východní konferenci. Třicetiletá dvojnásobná olympijská vítězka se blýskla průměry 18,5 bodů, 11 doskoků, 4,5 zisků a 3,5 asistencí a výrazně tím dopomohla ke klubovému rekordu v počtu vítězství za sebou, který se mezitím protáhl už na osm duelů.

Na propracovanou defenzivu Fever tvrdě narazily hráčky Connecticutu (67:53). Indiana dokázala udolat i Atlantu (78:74). Z baterie hvězd, jimiž letos Indiana disponuje, tentokrát vynikla kanadská pivotka Tammy Sutton-Brownová, které vynesly průměry 18 bodů, 11,5 doskoků a 3 bloky ocenění pro hráčku pátého týdne ve východní polovině WNBA.

Chicago Sky - 6 výher/4 porážky

Těsnou výhru nad Sacramentem 74:72 zajistila Sky velká trojka Jia Perkinsová, Candace Dupreeová a Sylvia Fowlesová. Utrápené Monarchs ale dokázaly týmu, který zvítězil už potřetí za sebou, vzorovat až do samotné koncovky. V San Antoniu chyběl Chicagu příspěvek Fowlesové, jež laboruje s pravým kolenem, a Sky podlehly 72:85. Nepomohl ani ojedinělý výkon náhradní rozehrávačky Armintie Priceové, která za necelých 18 minut nastřádala 17 bodů.

Washington Mystics - 5 výher/4 porážky

Alana Beardová nastřílela v San Antoniu svůj obvyklý průměr 19 bodů - včetně vítězné střely 1,9 sekundy před koncem. Stejným příspěvkem se na výhře 84:82 podílela i Lindsey Hardinová. Prohra Washingtonu v Atlantě 65:72 znamenala jen další úspěšný večer pro Beardovou (16 bodů), spoluhráčky za ní výrazně zaostaly.

Connecticut Sun - 5 výher/4 porážky

Premiéru lotyšské střelkyně Anete Jekabsone-Žogotové v WNBA (šest bodů a pět doskoků) pokazila prohra Connecticutu v Indianě 53:67. Ligový lídr vyhrál první i třetí čtvrtinu pokaždé o deset bodů. "Vykopaly jsme jámu tak hlubokou, že jsme se z ní už nedostaly," řekla po zápase rozehrávačka Lindsay Whalenová.

Naopak letošní debut Sandrine Grudaové vyšel na jedničku z hvězdičkou. Francouzská pivotka nastoupila z lavičky, ale s 23 body se "stihla" stát nejlepší střelkyní svého týmu v Detroitu. Byl z toho její osobní rekord v WNBA. Sun zvítězily 95:92 v prodloužení. Šesti body ze svých 19 vypomáhala v nastaveném čase rozehrávačka Erin Phillipsová. Prodloužení zajistila Whalenová osm vteřin před koncem dvěma úspěšnými šestkami.

Atlanta Dream - 5 výher/7 porážek

Ani osobní rekord 31 bodů v podání brazilské rozehrávačky Iziane Castro Marquesová nepomohl Dream v domácím souboji s Minnesotou, Dream po celý zápas táhly za kratší konec a na soupeře se už nedotáhly. Chuť si Dream spravily proti Washingtonu. K výhře 72:65 je vedla už tradičně veteránka Chamique Holdsclawová, přestože hlásí své tradiční problémy s kolenem.

Třetí zápas týdne absolvovaly basketbalistky Atlanty v Indianě. Podlehly 74:78 až po finálním náporu Tammy Sutton-Brownové a spol. Holdsclawová připsala pouhé dva body, zastoupila ji osmnáctibodová Sancho Lyttleová.

New York Liberty - 3 výhry/6 porážek

Souboj dvou utrápených mezi New Yorkem a Detroitem nasměroval vzhůru domácí. Liberty zvítězily 80:64 a už nejsou nejhorším týmem Východu. Ke skvělé křídelnici Shamece Christonové (25 bodů) se přidala i Cathrine Kraayeveldová se 13 body a pěti doskoky.

Detroit Shock - 2 výhry/7 porážek

Loňské šampionky "dokázaly" prohrát i s povadlým New Yorkem (64:80) a nechytly se ani po domácím boji s Connecticutem, kdy podlehly až v prodloužení 92:95. Zatím nepomáhá návrat Cheryl Fordové, jež byla proti New Yorku nejlepší střelkyní (13 bodů) i doskakovačkou (10 doskoků).

V duelu proti Connecticutu se blýskla osmadvacetibodová veteránka Katie Smithová stejně jako novicka Shavonte Zellousová, jež nasázela 20 bodů. Stínem zápasu bylo zranění pravé ruky střelkyně Deanny Nolanové.

Indiana Fever - Atlanta Dream: domácí Tamika Catchingsová (vlevo) zakončuje


Západní konference

Phoenix Mercury - 8 výher/4 porážky

Phoenix porazil odvěkého konkurenta Seattle a v souboji o vedení na Západě mají v tuhle chvíli jednozápasový náskok. Cappie Pondexterová sahala po triple-double, nastřádala 22 bodů, 11 doskoků a osm asistencí.

Mercury přidaly navrch výhru 104:89 v utkání proti Los Angeles. Diana Taurasiová nasázela 20 bodů. Pondexterová ještě o bod víc a byla vyhlášena hráčkou pátého týdne v Západní konferenci WNBA. Nováček DeWanna Bonnerová nasbírala 17 bodů a 10 doskoků.

Minnesota Lynx - 7 výher/4 porážky

Minnesotě se daří i po ztrátě Seimone Augustusové (která se k basketbalu po přetrhání kolenních vazů vrátí nejdříve za šest měsíců). Za úspěchy vděčí zejména dvaadvacetilé rozehrávačce Candice Wigginsové. Ve své nové úloze se osvědčila i proti Atlantě, které nastřílela 23 bodů. Třiadvacetiletá pivotka Nicky Anosikeová pomáhala 17 body a 12 doskoky k výhře na palubovce Dream 91:85. Minnesota zvítězila potřetí za sebou a na chvíli se propracovala do čela Západní konference.

Poté se však Lynx ukázaly jako přívětivé hostitelky nejhoršího týmu ligy ze Sacramenta a podlehly 68:74. Blýskla se patnáctibodová Roneeka Hodgesová. Dvouciferný počet bodů nastřílela celá základní sestava Lynx, lavička však přispěla pouhými 11 body.

Seattle Storm - 6 výher/4 porážky

Po prohře s Los Angeles nestačily hráčky Seattlu ani proti Phoenixu, kde prohrály 81:93. Nepomohl skvělý výkon Swin Cashové, jež nastřádala 17 bodů a devět doskoků. Storm z první pozice na Západě klesly až na trojku.

San Antonio Silver Stars - 4 výhry/4 porážky

Proti Washingtonu zazářily hvězdy Stars Sophia Youngová (21 bodů) i Becky Hammonová (18 bodů), přesto na vítězství tým nedosáhl. San Antonio podlehlo po trefě Alany Beardové v závěrečných vteřinách 82:84. Texasanky tím přišly o domácí neporazitelnost.

Chuť si San Antonio spravilo proti Chicagu (85:72), znovu se blýskla Youngová. Bývalá hráčka Gambrinusu Brno tentokrát nastřílela 19 bodů, podporu našla u ostatních spoluhráček. Hammonová zaznamenala 14 bodů a také 10 asistencí.

Los Angeles Sparks - 3 výhry/6 porážek

Sparks už vytáhly z rukávu eso v podobě návratu Candance Parkerové na palubovky. Čerstvá maminka vstoupila do ligy necelé dva měsíce po porodu. Při svém debutu proti Phoenixu si zahrála 20 minut a stihla šest bodů a čtyři asistence. Ani ona však domácí prohře 89:104 nezabránila. Týmu stále schází Lisa Leslieová.

Sacramento Monarchs - 2 výhry/8 porážek

Po prohře Sacramenta s Chicagem Sky byl tým hotovým protipólem Indiany: prohrál šestkrát za sebou. Nepomohlo ani 21 bodů v podání Nicole Powellové. Suverénně nejhorší bilanci v lize dokázaly vylepšit až v Minnesotě (74:68 a dalších 21 bodů od Powellové). Monarchs už šlapou na paty aspoň hráčkám Detroitu.

Výsledky WNBA - 30. června až 5. července

Úterý 30. června
San Antonio Silver Stars - Washington Mystics 82:84
Chicago Sky - Sacramento Monarchs 74:72
Atlanta Dream - Minnesota Lynx 85:91

Středa 1. července
Phoenix Mercury - Seattle Storm 93:81

Čtvrtek 2. července
Indiana Fever - Connecticut Sun 67:53
New York Liberty - Detroit Shock 80:64
Minnesota Lynx - Sacramento Monarchs 68:74

Pátek 3. července
Atlanta Dream - Washington Mystics 72:65
San Antonio Silver Stars - Chicago Sky 85:72

Neděle 5. července
Detroit Shock - Connecticut Sun 92:95 po prodl.
Indiana Fever - Atlanta Dream 78:74
Los Angeles Sparks - Phoenix Mercury 89:104

Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Když tenisem žije náměstí i Magická krabice, kde modrý kurt děsil Nadala

24. dubna 2024

Premium Madrid (Od naší zpravodajky) Čtyři hodiny odpoledne. Někde čas na kávu, v Madridu ideální doba oběda. Uprostřed obdélníkového...

Arsenal v anglické lize naložil Chelsea pět gólů a má nový rekord

23. dubna 2024  21:01,  aktualizováno  22:55

Fotbalisté Arsenalu deklasovali 5:0 Chelsea a připsali si rekordní ligové vítězství nad londýnským...

Paulovi na MS v curlingu dvakrát prohráli a k postupu mají daleko

23. dubna 2024  21:53

Zuzana a Tomáš Paulovi na světovém šampionátu dvojic v curlingu v Östersundu dnes dvakrát prohráli...

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. dubna 2024  20:58,  aktualizováno  21:18

Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...