Ondřej Dygrýn (vlevo) z Humpolce na turnaji v Lipiku. | foto: FIBA 3x3

Humpolec potvrzuje skvělou formu. Z Chorvatska veze druhé místo

  • 2
Tým Humpolec Bernard pokračuje ve skvělé reprezentaci České republiky na turnajích Challengeru World Tour v basketbalu 3x3. Na vítězství z kyperského Limassolu v minulém týdnu navázal druhou příčkou v chorvatském Lipiku.

Český celek v tradičním složení Ondřej Dygrýn, Ondřej Šiška, Roman Zachrla a Vladimír Sismilich byl nasazen do skupiny D spolu se slovinskou Lublaní a americkým celkem Princeton.

Humpolec měl ve skupině dvakrát štěstí, když zvítězili v obou duelech těsně. Byl z toho postup z prvního místa do play off. Američany přehráli Češi 21:20, Slovince 21:17.

Ve čtvrtfinále je čekal druhý celek skupiny B - francouzské Nice, které Humpolec přehrál 21:15. V semifinále přišla bitva s domácím Splitem, kterou Humpolec získal 17:15. Nestačil až ve finále na lotyšskou Rigu, a to poměrem 18:21.

Češi do finálového duelu dobře vstoupili a vedli 2:0, poté 6:3 a po technické chybě Lotyšů ještě 9:6. Pak se ale soupeř začal prosazovat z dlouhé vzdálenosti a hlavně přitvrdil v obraně, čímž tlačil Humpolec do velmi těžkých střel.

Ze skoro neřešitelných 15:19 se dostal Humpolec ještě na 18:20, ale pak se Lotyši dostali ke snadnému koši po doskoku a dvě minuty před koncem zápas uťali 21. bodem. 

I tak ale Humpolec přímo postupuje na další turnaj Masters, tentokrát si vybojoval vstupenku na turnaj do švýcarského Lausanne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž