Tereza Pecková (vlevo) z KP Brno se tlačí přes Kláru Rosenbaumovou z Hradce...

Tereza Pecková (vlevo) z KP Brno se tlačí přes Kláru Rosenbaumovou z Hradce Králové. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Basketbalistka Pecková odchází z KP Brno do maďarského Miskolce

  • 1
Basketbalistka Tereza Pecková po roce opouští třetí tým české ligy KP Brno a odchází do maďarského Miskolce. Devětadvacetiletá křídelní hráčka byla v roce 2010 členkou reprezentačního výběru, který na MS vyválčil stříbrné medaile. V uplynulé sezoně se stala čtvrtou nejlepší střelkyní ŽBL s průměrem 16 bodů na zápas.

„Odchod Peckové pro nás znamená citelnou ztrátu. Byli jsme ale domluveni, že v případě možnosti zahraničního angažmá odejde. Což se naplnilo,“ řekl předseda brněnského klubu Richard Foltýn.

Pecková patřila společně s Kateřinou Hindrákovou a Kamilou Štěpánovou do trojice hráček, které se po uplynulé sezoně vzdaly nominace do české reprezentace na nadcházející mistrovství Evropy.

Hlavní část kariéry Pecková strávila v USK Praha, kde odehrála šest sezon. Další tři roky působila v IMOSu Brno, odkud v říjnu 2014 zamířila do Toruně. V Polsku ale ukončila angažmá předčasně a od února 2015 dohrála zbytek ročníku v KP Brno. Další rok hrála ve francouzském Calais, odkud se loni v létě do KP Brno vrátila.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž