Tahanice o míč: zapojily se Petra Bakajsová (druhá zleva) a Kyara Linskensová...

Tahanice o míč: zapojily se Petra Bakajsová (druhá zleva) a Kyara Linskensová (druhá zprava) z Nymburka a Klára Rosenbaumová (vlevo) a Lenka Šípová z Hradce Králové. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hradecká trenérka Ptáčková: Rozhodla naše nemohoucnost dát koš odkudkoliv

  • 4
Šest minut po začátku druhé čtvrtiny zakončila pěknou akci hradeckého družstva Klára Rosenbaumová. Bohužel pro domácí tým to byly ve druhém utkání série o 3. místo v Ženské basketbalové lize jeho první dva body ze hry v této části hry. A třemi předchozími z trestných hodů, kterými se prosadila Minarovičová, nemohly na Nymburk v té chvíli rozjetý zdaleka stačit.

Právě tento úsek s velkou pravděpodobností rozhodl, protože Nymburk si v něm vypracoval náskok o více než 20 bodů (32:21) a podobným rozdílem také zápas skončil - 79:61 pro Nymburk.

„Rozhodla naše nemohoucnost dát koš odkudkoliv. Hlavně v prvním poločase, kdy jsme měli procento úspěšnosti pod dvacet procent,“ posteskla si trenérka Hradce Romana Ptáčková

Znamená to, že po dvacetibodové porážce v úvodním utkání (68:88) se hradecké Lvice už zítra do Nymburka vrátí s tím, že jen výhra ho nechá ve hře o bronzovou medaile. V případě, že zítra vyhraje Nymburk, budou po loňském stříbru letos bez cenného kovu. Teprve podruhé za posledních šest sezon. „Půjde hodně o psychiku, na nás je vidět, že když nám nevyjde první střela, tak se to celé rozsype,“ uvedla hradecká trenérka.

Hradci se v závěru sezony lepí smůla na paty se zraněnými či nemocnými hráčkami. K již déle absentujícím podkošovým Čepelkové a Březinové se tentokrát přidaly hned dvě rozehrávačky, při absencích Matuškové a Bartoňové se na tento post musela z křídla přesunout Minarovičová a střídala se tam se Zavázalovou.

Ztráta důležitých hráček Lvice jen těžko nahrazovaly. Vedly sice 5:2, ale pak přišla první slabší chvilka a rázem to bylo 5:15. O té druhé ve druhé čtvrtině už byla řeč. Hlavně proto, že domácím hráčkám nešla střelba a také proto, že je Nymburk trestal zbraněmi, na které obyčejně spoléhají ony - v rychlém protiútoku a hlavně střelbě trojek byl překvapivě lepší. Jen Huňková jich sama dala šest.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž