Momentka z utkání ženské basketbalové ligy mezi družstvy Hradec Králové a...

Momentka z utkání ženské basketbalové ligy mezi družstvy Hradec Králové a Trutnov. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Vítězné vstupy rivalek do nadstavby, potvrdí je o víkendu?

  • 0
Hned první zápas jim výrazně pomohl přiblížit vytčený cíl a víkendový druhý to může potvrdit. Přestože se basketbalistky Hradce Králové a Trutnova vstupem do nadstavbové části přestaly v nejvyšší soutěži bezprostředně potkávat, hned její úvod je naladil na stejnou notu.

Výhrou 86:61 v prvním zápase skupiny A nad pražskou Slavií totiž hráčky Hradce vykročily za konečnou druhou příčkou v dlouhodobé části, hráčky Trutnova si vítězstvím nad mladoboleslavskou Slovankou výrazně přiblížily účast v play off.

Právě tyto mety si obě družstva před startem nadstavby vytýčila jako hlavní cíl a už o víkendu je mohou mít ještě blíže, to platí v případě Hradce, nebo dokonce s předstihem dosáhnout, to pro Trutnov. Pokud totiž hradecké Lvice zítra v duelu druhého s třetím na domácí palubovce porazí KP Brno, zvýrazní svůj náskok na druhé příčce. Trutnov v případě nedělní výhry na palubovce posledních Strakonic již nebudou moci o play off přijít.

Vstup do nadstavby ale nemělo ani jedno družstvo příliš snadný, byť každé v jiné části utkání.

Lvice v duelu se Slavií v jeho úvodu, outsider z Prahy totiž potvrdil pověst nevyzpytatelného soupeře a první půli prohrál jen o tři body. „V prvním poločase to nebylo vůbec jednoduché, ale celkově jsme byly týmovější a kvalita byla na naší straně,“ uvedla trenérka Hradce Romana Ptáčková.

Znát to bylo hlavně po přestávce. Už třetí čtvrtina totiž ukázala převahu domácích (27:17) a čtvrtá ji ještě zvýraznila (23:11).

To Trutnov šel za výhrou 78:71 jinou cestou. Skvěle zvládl úvodní čtvrtinu (27:14), pak ale polevil a do poslední vstupoval s jednobodovým mankem 54:55. „Úvod byl z naší strany až moc dobrý. Někdy to tak bývá, že při hladkém vedení poleví koncentrace, a nám se přesně to stalo,“ řekl k tomu trenér Trutnova Michal Martišek. „V nejkritičtějších momentech v posledních dvou třech minutách jsme byli lepším týmem a zápas jsme zvládli,“ dodal s úlevou.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Hradecký kraj


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž