Nymburský rozehrávač Retin Obasohan (32) v zápase s Bambergem, atakuje ho Devon...

Nymburský rozehrávač Retin Obasohan (32) v zápase s Bambergem, atakuje ho Devon Hall. | foto: Basketball Champions League

Zkrocení odhodlaného Retina. K cennému skalpu pomohlo i našeptávání

  • 0
Potíže s motivací? Tady panovala obava z přemotivovanosti. Nymburský rozehrávač Retin Obasohan v úterním zápase basketbalové Ligy mistrů vletěl na protivníka z německého Bambergu, jehož dres ještě nedávno oblékal. A výrazně pomohl k domácímu triumfu 91:87.

Nymburk v prvním kole osmifinálových skupin vyzval dosud neporažený Bamberg. Teď už Liga mistrů neporaženého nemá. 

„Trenér mi řekl do ucha, abych nebyl přemotivovaný,“ prozradil po zápase Obasohan. Nejspíš to pomohlo, Belgičan s nigerijskými kořeny se stal mužem zápasu, pomohl 21 body.

Vstoupil na hřiště v polovině první čtvrtiny a hned o sobě dal vědět. Asistence, útočný doskok a nájezdy, které soupeř zastavoval jenom fauly. Ve druhé čtvrtce se rozjel i střelecky. Trojky střídaly povedené nájezdy.

„Já miluju tuhle hru, a je jedno proti komu hrajeme, vždy jsem naplno odhodlaný vyhrát,“ tvrdí basketbalový dravec.

Opora Nymburka načte nejen soupeře. Zvládá i pět knih za měsíc

Desetinu vteřiny před koncem poločasu, po zisku na půlce hřiště, „zpříjemnil“ hostům smečí cestu do kabiny. Vedle jeho jména v tu chvíli svítilo 18 bodů.

Ve druhém poločase se už na něho obrana soustředila. Skórování bylo na jiných.

Nymburští celou dobu vedli. Ale ne a ne se německého soupeře, který v šesti utkáních základní skupiny nepoznal porážku, zbavit.

Sestřih zápasu Nymburk - Bamberg:

Domácí si v poslední čtvrtině vytvořili zdánlivě rozhodující náskok. 84:68 a pět minut do konce, to už by se mělo nějak doklepat…

Jenomže v útoku došly nápady a hosté zpevnili obranu. Během skoro čtyřminutového nymburského střeleckého sucha Bamberg snížil na rozdíl jediného koše.

Omar Prewitt, americké křídlo ve službách Nymburku, v tu chvíli ale vytasil klíčovou trojku z rohu. To už si pak domácí pohlídali.

„Máme tolik talentovaných hráčů a vždy to na sebe vezme někdo jiný,“ pochvaloval si po zápase Obasohan.

Český kapitán Vojtěch Hruban a belgická jednička na rozehrávce Retin Obasohan jsou spoluhráči z Nymburka.

Dalším soupeřem bude Nymburku příští úterý italské Dinamo Sassari, následně český celek odcestuje do Španělska na zápas proti Casademontu Zaragoza, který je po vítězství v Itálii spolu s Nymburkem v čele skupiny L. Do finálové osmičky postoupí dva nejlepší.

„Jsem hrdý na náš tým, protože jsme plnili náš herní plán. V této skupině bude každé vítězství velmi důležité,“ dodal Belgičan, který tak připomenul kvalitu skupiny, vždyť Zaragoza i Bamberg se v posledních dvou letech vešly do finálové čtyřky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž