Michaela Krejzová (dole) přejde z Nymburka do Chomutova.

Michaela Krejzová (dole) přejde z Nymburka do Chomutova. | foto: DSK Basketball Nymburk / Tomáš Laš

V Nymburce konec, basketbalistky se stěhují do Chomutova

  • 23
Ženskou basketbalovou ligu si v příští sezoně místo Nymburka zahraje Chomutov, který od středočeského celku získal licenci. Vedení Levhartů o tom informovalo na klubových internetových stránkách.

Ženy Nymburka v nejvyšší soutěži končí poté, co se nedohodly s tamním mužským klubem na další spolupráci. U Labe působil celek DSK Basketball, vedený Danem Kuruczem, od roku 2013.

Chomutovské basketbalistky si v uplynulé sezoně suverénně zajistily postup do druhé nejvyšší soutěže, ale nakonec zamíří až do ŽBL.

„Že máme ambice dostat se v blízkých letech do nejvyšší soutěže, se v basketbalových kruzích ví. Vzhledem ke kvalitě našich juniorských týmů je to dokonce nezbytné, chceme-li udržet odchovance v Chomutově,“ uvedl jednatel klubu Petr Drobný.

„Proto když se Nymburk rozhodl v ŽBL nepokračovat, byli jsme mezi oslovenými. Po zralé úvaze jsme se rozhodli nabídku na převedení licence přijmout. Družstvo už máme z větší části pohromadě, současně pracujeme na finančním pokrytí sezony,“ dodal funkcionář.

Tým povede trenér Tomáš Eisner, současný kouč chomutovských kadetek a juniorek a bývalý reprezentační asistent.

Tomáš Eisner vedl v Chomutově také muže

Právě hráčky přecházející z mládeže mezi dospělé by měly tvořit základ týmu. Klub také počítá se dvěma hráčkami současného ženského týmu Naďou Salačovou a Jitkou Eisnerovou a několik basketbalistek včetně chomutovské odchovankyně Michaely Krejzové přejde z Nymburka.

Nejvyšší soutěž se v Chomutově hrála zatím pouze v sezoně 2005/2006, kdy tam působil Basket Slovanka. Až do léta 2013 se v Chomutově hrála nejvyšší mužská soutěž, klub však pro nedostatek financí z NBL odstoupil a soustředil se na mládež.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž