Petr Bohačík v dresu Pardubic

Petr Bohačík v dresu Pardubic | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubické potká nečekaná dřina. Soupeř z Chomutova výrazně posílil

  • 0
Pardubičtí basketbalisté se v úterý v 18.30 představí v dohrávce 8. ligového kola na palubovce předposledních chomutovských Levhartů. Tabulka ale klame - posílený tým soupeře minule dokázal přetlačit nebezpečný Kolín.

Hráče pardubické Beksy může jen mrzet, že se na palubovce chomutovských Levhartů nepředstavili už někdy začátkem sezony. Důvody jsou dva.

1. Tehdy měli sami výtečnou formu a po nevýrazně odehrané přípravě zahájili ligový ročník třemi výhrami v řadě, což bylo po zásadních změnách v kádru jednoznačně příjemným překvapením.

2. Chomutov ani zdaleka neměl takovou sílu jako nyní, kdy jeho řady vyztužili střelecky nadaný křídelník Janou Rubin a pivot Bailey Fields.

Prvního z nich nejspíš čeká proti Pardubicím český debut, druhý už však stihl demonstrovat svoje schopnosti v předchozím utkání s Kolínem, jehož konto zatížil třiadvaceti body při skvělém koeficientu užitečnosti 28.

Levharti především díky němu středočeského favorita (v průběžné tabulce je Kolín stále třetí, zatímco Chomutov až dvanáctý) udolali 88:84. Pro srovnání: Pardubice hrály v Kolíně 73:84.

Trenér Beksy Jan Slowiak si chce dát na 205 centimetrů vysokého Fieldse, který se prezentoval velmi slušnou střelbou z pole, zvláštní pozor. "Byl velmi znát, budeme se snažit ze zápasu Chomutova s Kolínem poučit," avizoval Slowiak.

Pardubicím se v pátek v Chrudimi povedlo zarazit sérii proher v řadě na čísle čtyři (porazily USK Praha 89:76) a nálada v kabině se logicky zvedla. "Rádi bychom zužitkovali pozitivní energii, kterou jsme načerpali v našem posledním vítězném utkání," uvedl Slowiak.

Dobrou formu v něm prokázala zejména zámořská hvězda, která v týmu zůstala: Corey Muirhead. Bodově vynikli i kapitán Pospíšil nebo Žabas s Bohačíkem. Ti všichni by měli být v Chomutově Slowiakovi k dispozici; jiná situace panuje v případě Josefa Příhonského, jehož trápí potíže se zády.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž