Levell Sanders z Pardubic střílí na děčínský koš.

Levell Sanders z Pardubic střílí na děčínský koš. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

8 500 ligových bodů? Už hraju dlouho, žertuje americká trvalka Sanders

  • 0
Když Levell Sanders na tiskovce po utkání s Brnem hovořil o překonání hranice 8 500 bodů nastřílených v nejvyšší české soutěži basketbalistů, rozesmál všechny přítomné. „Znamená to, že už hraju vážně dlouho,“ povídal veterán pardubické rozehrávky, zatímco mu po stehně poposedávala jedenapůlroční dcerka Olivia.

„Nikdy bych toho nemohl dosáhnout bez pomoci jiných. Vděčím za to spoluhráčům a trenérům, kteří mě mou kariérou provázeli,“ konstatovala hráčská legenda.

Pardubický trenér Dušan Bohunický vzápětí zvolil Sanderse mužem zápasu a Američan, jenž v prosinci oslaví čtyřicátiny, znovu vtipkoval: „To jen proto, že jsem tady.“

Populární „Ell“ však rozhodně patřil k platným hráčům Pardubic. K jednoznačnému vítězství 85:58 přispěl 13 body a čtyřmi asistencemi a fanoušky v hale na Dašické společně s Davidem Škrancem bavil i dokonalou souhrou, na jejímž konci stály Škrancovy smeče.

I když duel občas připomínal exhibici, vyjádřil Sanders oslabenému Brnu respekt. „Hrají bez zraněných hráčů a my sami dobře víme, jaké to je. Doufám, že se jim brzy vrátí a budou hrát,“ uvedl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž