Las Vegas přivítá NBA All-Star Game

  11:18
New York - Komisionář David Stern oznámil, že NBA All-Star Game 2007 se bude hrát v Las Vegas - vůbec poprvé v historii se tak tradiční exhibiční souboj mezi Východem a Západem bude hrát ve městě, které nemá tým NBA. Poslední přestupová novinka: rozehrávač Damon Stoudamire podepsal čtyřletou smlouvu s Memphisem.
V příštím roce (2006) se bude hrát All-Star Game v Houstonu, ale vedení NBA už nyní rozhodlo o tom, kdo bude hostit tradiční velkou událost v roce 2007. O Las Vegas se už několik let spekuluje jako městě, kde by mohl a měl být tým NBA, a včerejší rozhodnutí pochopitelně k této debatě přispěje. NBA All-Star Game 2007 se bude konat od pátku 18.do neděle 20.února a bude zahrnovat i všechny obvyklé dovednostní soutěže.

Memphis Grizzlies mají náhradu za nedávno vytrejdovaného rozehrávače Jasona Williamse - podepsali totiž čtyřletou smlouvu se zkušeným Damonem Stoudamirem, který posledních 8 sezon působil v Portlandu. Jen 177 cm vysoký rozehrávač letos zažil v dresu Blazers svou nejlepší sezonu, když si za 81 zápasů udržel průměry 15,8 bodů a 5,7 asistencí na zápas.

Portland přišel i o další hráče - jako první totiž využil novou možnost vyplývající z nedávno uzavřené kolektivní smlouvy a uvolnil z týmu Dereka Andersona. Tak zvaná "amnesty clause" totiž umožňuje, aby tým jednorázově uvolnil jednoho hráče a mohl se vyhnout placení "daně z luxusu" na jeho kontrakt - samozřejmě ale musí jeho smlouvu doplatit.

Blazers také nevyužili opci na Nicka Van Exela (na téměř 13 milionů dolarů na příští sezonu), který tedy v Portlandu rovněž končí. Zájem o něj má Dallas, Houston a San Antonio.

Jiří Welsch si v týmu Milwaukee Bucks zahraje i s jednou z legend evropského basketbalu - trojnásobný šampion NBA Toni Kukoč totiž prodloužil smlouvu s týmem ještě o jeden rok. Šestatřicetiletý Kukoč bude hrát už svou 13.sezonu v NBA, za 781 zápasů má průměry 12,2 bodů, 4,4 doskoků a 3,8 asistencí na zápas.

Další zprávy:
New Jersey Nets "pozdrželi" trejd, který by měl do jejich sestavy přivést Shareefa Abdur-Rahima - ten totiž neprošel zdravotními testy. Devětadvacetiletý Abdur-Rahim sice vloni vynechal 22 zápasů kvůli operaci lokte, ale obavy Nets se týkají stavu jeho kolena.

Abdur-Rahim se už na střední škole podrobil artroskopii kolena a prohlídka odhalila pojivovou tkáň tvořící jizvu, z které by se mohla vyvinout artritida, ale během kariéry v NBA patřil k "železným mužům" a za prvních 8 let kariéry vynechal pouze 9 zápasů (!) - ani jeden z nich kvůli zranění.

"Chápu, že Nets jsou opatrní, ale pro nás to není žádný problém," prohlásil hráčův agent Aaron Goodwin. "Shareef hraje s tímto kolenem celou kariéru a na jeho stavu se nic nezměnilo..." Nets mají 10 dnů na to, aby získali další posudky lékařů a rozhodli o osudu trejdu.

"Případ Joe Johnson" má další vývoj a i tento trejd (za Borise Diawa a draftová práva) je "pozdržen" - jeden z devíti majitelů Atlanty Steve Belkin, který je navíc i "guvernérem" týmu, totiž odmítl podepsat navrhovaný trejd, protože nesouhlasí s tím, aby Atlanta zaplatila Johnsonovi tolik peněz (jeho kontrakt by měl být na 5 let za 70 milionů dolarů).

Ostatní vlastníci se teď Belkina dokonce snaží zbavit jeho funkce, v úterý se bude dokonce konat soudní slyšení a další vývoj se dá těžko odhadnout - situace je zcela "patová". Podle posledních zpráv se navíc zdá, že pokud by nedošlo k trejdu a Atlanta Johnsonovi jen jednoduše nabídla kontrakt, Phoenix by vyrovnal, aby ho udržel v týmu.

LeBron James má nového agenta - tři měsíce poté, co rozvázal smlouvu s Ericem a Aaronem Goodwinovými, se dohodl s Leonem Rosem, který je mimo jiné agentem Allena Iversona.

Orlando Magic podle všeho uvolní Douga Christieho, jehož působení v týmu po přestupu ze Sacramenta bylo velkou blamáží.

A na závěr:
Už v úterý proběhla médii senzační zpráva, která však v našich končinách vyvolala kupodivu poměrně malou pozornost - firma Adidas totiž koupila firmu Reebok. Důvodem je zřejmě snaha Adidasu o lepší prosazení na americkém trhu, kde silně zaostává za Nike, ale i právě za Reebokem. Pro nejbližší budoucnost však tato fúze neznámená, že by značka a logo Reebok zmizelo např. z dresů hráčů NBA, se kterou má uzavřený kontrakt.
Autor:

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

15. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Sparta – Třinec 2:3P. Historický obrat posílá hosty do finále, hrálo se 122 minut

13. dubna 2024  12:25,  aktualizováno  20:15

Extraliga se dočkala bájného obratu. Hokejisté Třince otočili sedmé semifinále se Spartou a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Procházka knokautoval Rakiče! Divoká bitka a bonus 7 milionů za nejlepší výkon

14. dubna 2024  3:01,  aktualizováno  10:32

Las Vegas (Od našeho zpravodaje) Jiří Procházka zvládl zásadní zápas v Las Vegas. V neděli nad ránem se oklepal z listopadové prohry...

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Plzeň - Slavia 1:0, šlágr rozhodl v závěru Šulc, hosté po týdnu spadli z čela

14. dubna 2024  17:09,  aktualizováno  19:59

Zásadní zpráva ze šlágru fotbalové ligy z Plzně, kde se představila první Slavia: největší radost...

Moje Plzeň to není, ale... Horváth o historickém tažení a proč u něj chyběl

20. dubna 2024

Premium On byl Plzeň. Ještě loni patřil na plakáty. „Že už teď do Plzně nepatřím, neznamená, že bych...

Perušič se Schweinerem v Tepicu přehráli Poláky, s Brazilci následně vzdali

19. dubna 2024  7:27,  aktualizováno  22:15

Ondřej Perušič a David Schweiner postoupili na turnaji plážového volejbalu Pro Tour kategorie Elite...

Rachůnek odchází z Karlových Varů, klub s ním už nepočítá

19. dubna 2024  22:11

Tomáš Rachůnek opouští hokejové Karlovy Vary, kde působil od roku 2015 s krátkou pauzu pro angažmá...

Chorvatskou rallye vedou po první etapě ve stejném čase Neuville a Evans

19. dubna 2024

Úvodní etapa Chorvatské rallye se nesla v duchu vyrovnaného souboje mezi vedoucím mužem mistrovství...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...