Kyle Lowry z Toronta na tiskové konferenci po čtvrtém finále NBA.

Kyle Lowry z Toronta na tiskové konferenci po čtvrtém finále NBA. | foto: AP

Lowry se s předstihem dohodl s Torontem, za sezonu získá 31 milionů

  • 3
Kyle Lowry se dohodl s vedením Toronta na pokračování spolupráce i po nadcházející sezoně. Jeden ze strůjců triumfu basketbalových Raptors v NBA prodloužil s předstihem smlouvu o další rok, během kterého bude mít příjem 31 milionů dolarů. Zámořská média o tom informoval hráčův agent Mark Bartelstein.

Třiatřicetiletý americký rozehrávač, který kvůli rekonvalescenci po operaci poraněných vazů v palci na ruce přišel o nedávné mistrovství světa v Číně, má nyní před sebou poslední rok dosavadní tříleté smlouvy, která mu zaručovala celkem 100 milionů dolarů.

Po jejím vypršení se měl stát nechráněným volným hráčem.

Olympijský vítěz z Ria de Janeiro¨má za sebou už třináct sezon v NBA. Hrál i za Memphis a Houston, se sedmi lety strávenými v Torontu je nyní služebně nejstarším hráčem týmu.

Pětinásobný účastník Utkání hvězd NBA v minulé sezoně přispěl k premiérovému titulu průměry 14,2 bodu a 8,7 asistence na zápas.

V play off se zranil a hrál pak s ortézou, v rozhodujícím šestém finále proti Golden State přesto nastřílel 26 bodů a přidal 10 asistencí. V červenci se podrobil operaci a musel vzdát MS, na start sezony NBA 22. října by měl být ale připravený.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž