Štefan Svitek řídí trénink českých basketbalistek, vlevo Edita Šujanová, vpravo Julia Reisingerová | foto: ČBF / Václav Mudra

Češky jdou na Belgii bez Březinové, Minarovičové a Pudlákové

  • 3
Do konečné nominace českých basketbalistek pro sobotní zápas kvalifikace mistrovství Evropy s Belgií se nedostaly Renáta Březinová, Kristýna Minarovičová a Renata Pudláková. Všechny tři však zůstaly s týmem a budou usilovat o nominaci na středeční utkání s Německem.

Trenér Štefan Svitek měl od pondělí k dispozici 15 hráček. Oproti původní nominaci se do přípravy nezapojily zraněné Jana Hausknechtová a Kia Vaughová. Stále však musel tři hráčky vyřadit a rozhodl se pro zkušenost.

„Všechny hráčky v přípravě pracovaly dobře. Byl jsem s nimi spokojený. Bohužel musíme na tři z nich ukázat, které v sobotu nezasáhnou do zápasu s Belgií,“ řekl Svitek. 

„Všichni zůstáváme dál spolu. Budeme se společně připravovat na zápas s Německem, na který může být nominace zase jiná,“ dodal.

Sestava je podobná té, která zasáhla do podzimního domácího souboje se Švýcarskem, dochází v ní ke dvěma změnám. U druhého kvalifikačního vítězství nebyla kvůli drobnému zranění kapitánka Kateřina Elhotová, ta se vrací na úkor Pudlákové. Zraněnou Vaughnovou nahrazuje Kamila Štěpánová.

Zápas proti Belgii začne v pražské hale Královka v sobotu v 18:10. Přímý přenos vysílá ČT2.

Nominace na zápas s Belgií

Rozehrávačky: Lenka Bartáková (Piešťanské Čajky/SR), Kateřina Bartoňová (Hradec Králové), Petra Záplatová (Wasserburg/Něm.).
Křídla: Karolína Elhotová, Kateřina Elhotová, Veronika Voráčková (všechny USK Praha), Romana Hejdová (Mondeville/Fr.), Tereza Pecková (Miskolc/Maď.).
Pivotky: Alena Hanušová (USK Praha), Julia Reisingerová (Sant Adria/Šp.), Kamila Štěpánová (Györ/Maď.), Edita Šujanová (KP Brno).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž