Garrett Temple (17) a DeAndre Jordan (6) laškují při focení Brooklyn Nets.

Garrett Temple (17) a DeAndre Jordan (6) laškují při focení Brooklyn Nets. | foto: Nicole Sweet-USA TODAY SportsReuters

Brooklynu po Durantovi stonají další hvězdy, virus i v Denveru a New Orleans

  • 1
Dvěma z největších ohnisek koronaviru v rámci basketbalové NBA jsou Brooklyn Nets a Denver Nuggets. V newyorském klubu jsou nemocní DeAndre Jordan a Spencer Dinwiddie, jak odhalily kontroly před restartem sezony. V Denveru se nově nakazili dva členové týmu, tři pacienty v sestavě pak oznámili New Orleans Pelicans.

DeAndre Jordan nákazu potvrdil na twitteru a oznámil, že v Orlandu bude při rozehrání ligy určitě chybět. Spencer Dinwiddie svůj start zatím nevyloučil.

„Včera jsem zjistil a dnes mi to znovu potvrdili, že jsem měl pozitivní test na covid. Výsledkem toho je, že na znovuzahájení sezony v Orlandu nebudu,“ uvedl Jordan. 

V klubu se koronavirus objevil už v březnu, kdy se nakazili čtyři hráči. Jedním z nich byla největší hvězda týmu Kevin Durant. Kvůli operaci ramene budou Nets postrádat Kyrieho Irvinga, účast odřekl i Wilson Chandler.

Tři nakažené hráče má klub z New Orleans Pelicans, oznámil viceprezident pro sportovní záležitosti David Griffin, jejich jména si však nechal pro sebe.

Denver Nuggets uzavřeli svůj tréninkový areál. Ve výpravě pro finálový turnaj v Disney Worldu čítající 35 osob se totiž našla dvojice nakažených; organizace však nesdělila, zda se jedná o hráče, členy trenérského štábu, nebo členy realizačního týmu. 

Nuggets jsou virem biti ze všech stran, nakažené měli v týmu už v březnu, později nemoc chytil hlavní trenér Mike Malone a v polovině června se v Srbsku nakazila i hlavní hvězda týmu Nikola Jokič

Vedení NBA minulý týden oznámilo, že v rámci testování zhruba 300 hráčů se objevilo 16 pozitivních výsledků na koronavirus. Elitní basketbalová soutěž se má pro 22 nejlepších klubů dohrávat od 30. července v uzavřeném sportovním komplexu v Disney Worldu na Floridě.

Týmy mají začít s přesunem do Orlanda od 7. července. Podle komisionáře NBA Adama Silvera se ale mohou plány znovu odložit, pokud se bude nákaza mezi hráči šířit.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž