Jabari Parker (v bílém) potvrdil, že má koronavirus.

Jabari Parker (v bílém) potvrdil, že má koronavirus. | foto: AP

Koronavirus řádí v týmu Sacramenta, onemocněl i král smečařů Jones

  • 8
Jabari Parker a Alex Len jsou dalšími basketbalisty z NBA, kteří měli v minulých dnech pozitivní testy na koronavirus. Nakažený je podle informací médií i jejich spoluhráč Buddy Hield a další nejmenovaný člen týmu. Druhý nejlepší střelec Sacramenta ale veřejně nemoc nepotvrdil.

Zprávy o dalších případech nákazy mezi hráči NBA se objevily den poté, co liga vstoupila do další fáze přípravy na restart a všichni basketbalisté musí projít testy.

Bahamec Hield, jenž patří mezi opory Sacramenta, nezmeškal před přerušením ligy ani jeden zápas. Basketbalu se nevzdal ani během nucené pauzy, začátkem června se objevilo video, na němž byl zachycen, jak hraje místní soutěž v Oklahomě v hale plné diváků.

Parker a Len, které Sacramento získalo v únoru ještě před přerušením NBA z Atlanty, o svých pozitivních testech informovali na sociálních sítích. Oba jsou nyní v izolaci, věří ale, že se k týmu připojí včas před plánovaným restartem v Orlandu.

KOMENTÁŘ: Idol Djokovič je bit za to, že se choval jako Djokovič

Covidem-19 se v uplynulých dnech nakazili také další hráči NBA. 

Mezi nimi i Srb Nikola Jokič z Denveru, jenž byl v kontaktu s tenisty na Adria Tour Novaka Djokoviče v Bělehradu. Že je nemocný, potvrdil srbským médiím jeho otec.

Rozehrávač Indiany Malcolm Brogdon potvrdil svůj stav na sociálních sítích. Podle The Arizona Republic mají koronavirus i dva členové Phoenixu.

Mezi nemocné se zařadil také křídelník Derrick Jones Jr. z Miami Heat, nejlepší muž letošní soutěže ve smečování při Utkání hvězd NBA. Ani on nepociťuje závažnější potíže. Informace přinesl deník Miami Herald.

Derrick Jones Jr. (5) z Miami zakončuje na koš Charlotte.

NBA se má po koronavirové pauze rozběhnout 30. července ve sportovním komplexu v Disney Worldu na Floridě. Sacramento je mezi šesti týmy, které byly před přerušením ligy mimo pozice pro play off, budou ale ještě v Orlandu o postup mezi šestnáctku nejlepších bojovat.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž