Jedním z favoritů nové basketbalové výzvy by mohl být Ladislav Pecka.

Jedním z favoritů nové basketbalové výzvy by mohl být Ladislav Pecka. | foto: Sluneta Ústí nad Laberm

Sto tisíc pro vítěze. Basketbalisté si zahrají jeden na jednoho

  • 0
Ligoví basketbalisté budou mít po nedávné střelecké soutěži, jejímž vítězem se stal opavský Luděk Jurečka, další možnost, jak si vynahradit domácí sezonu předčasně ukončenou kvůli pandemii koronaviru. Tentokrát se utkají v turnaji ve hře jeden na jednoho o cílovou prémii 100 000 korun z celkové dotace 175 000.

Soutěž s názvem Kooperativa NBL 1 on 1 Challenge vypsalo vedení ligy pro 24 hráčů. První souboje se uskuteční ve čtvrtek na pražské Folimance a v hale USK také 4. června akce vyvrcholí závěrečným play off po osm nejlepších.

Jurečka: Osahám si balon a ruka si hned vzpomene

Luděk Jurečka v soutěži trojkařů během ústeckého Utkání hvězd KNBL.

Zúčastní se hráči z devíti týmů NBL a budou rozděleni do dvou českých a dvou moravských divizí. 

Vedle Folimanky, jejímiž hracími dny budou čtvrtky, bude druhým dějištěm vždy v pondělí hala NH Ostrava.

V základních kolech se bude v jednotlivých skupinách hrát systémem každý s každým o šest postupových míst do divizních finále a z nich vždy čtyři nejlepší si zajistí play off.

Hrát se bude po dalším uvolnění opatření bez roušek a podle speciálních pravidel, například s maximálně čtyřmi driblinky na útok.

Seznam účastníků bitev 1on1 Challenge

„Tohle bude nová motivace a pořádný pohyb s kontaktem, který každému chybí. Takže se těším a hodnotím tenhle nápad pozitivně. Zároveň ale nevím, co přesně mám čekat,“ uvedl na webu NBL Ladislav Pecka z Ústí nad Labem, který je považován za jednoho z favoritů. 

Základní pravidla soutěže jeden na jednoho:

Dalšími by mohli být například členové reprezentačního kádru Šimon Puršl ze Svitav, Tomáš Vyoral z Pardubic a Ondřej Sehnal z USK nebo děčínský Ondřej Šiška, jenž může využít větší zkušenosti z basketbalu 3x3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž