ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Adam Hruška / Geosan Kolín

Kolínští basketbalisté opět porazili Brno a získali ligový bronz

  • 6
Basketbalisté Kolína porazili i ve druhém zápase play off o třetí místo Brno a ziskem bronzu po devíti letech vyrovnali své ligové maximum. Po páteční výhře 92:85 v Brně zvítězili v dnešní odvetě na domácím hřišti 90:89 a potvrdili pozici třetího týmu dlouhodobé části.

„Za celou sezonu si myslím, že si to tým a klub zasloužil. Já bych chtěl klukům takto veřejně strašlivě moc poděkovat, že mi umožnili, abych mohl být u toho. Ať už jako trenér, manažer nebo člen basketbalového klubu. Ještě jednou - klukům moc děkuji a věřím, že na medaili nebudeme čekat dalších devět let,“ řekl trenér vítězů Miroslav Sodoma.

Kolínští vstoupili do druhého duelu lépe a úvodní čtvrtinu vyhráli o deset bodů. Brno ve druhé části manko stáhlo na rozdíl čtyř bodů, Středočeši ale po přestávce znovu výrazně odskočili. Do čtvrté čtvrtiny šli Medvědi s náskokem 18 bodů, Brno ale ještě zabojovalo. Dvě minuty před koncem hosté vyrovnali na 78:78, vyrovnanou koncovku pak tři sekundy před závěrečnou sirénou rozhodl Devante Wallace, který za stavu 89:89 proměnil jeden ze dvou trestných hodů.

„Jsme velmi rádi, že jsme to dnes dokázali dotáhnout i do vítězného konce. Jsme rádi za třetí místo, byl to náročný zápas. Věděli jsme, že Brno se nevzdá. Jsem rád i za fanoušky, že jsme to dokázali,“ řekl kolínský Jakub Petráš.

O pozici nejlepšího střelce zápasu se podělili kolínský kapitán Adam Číž s Wallacem, kteří shodně nastříleli 25 bodů. Wallace proměnil sedm z deseti trojkových pokusů. Lee Skinner přidal double double za 13 bodů a 10 doskoků. V hostujícím týmu dal Javion Blake 15 bodů.

„Gratuluji Kolínu, Kolín měl skvělou sezonu. Dnešní vstup do zápasu měli dominantní,“ uvedl brněnský trenér Lubomír Růžička, jenž poděkoval i svým hráčům. „Myslím, že jsme nedali kůži zadarmo a moji kluci si zaslouží absolutorium za to, jak bojovali,“ dodal.

Utkání o 3. místo v play off basketbalové ligy mužů

odveta

Kolín - Brno 90:89 (27:17, 44:40, 70:52)
Nejvíce bodů:
Číž a Wallace po 25, Skinner 13, Pekárek 11 - Blake 15, Ristonpoika 14, Georgijev a Bálint po 12. První zápas 92:85, Kolín získal bronz.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž