Basketbalista Kobe Bryant na snímku z prosince 2015

Basketbalista Kobe Bryant na snímku z prosince 2015 | foto: AP

Bryant je mezi osmi kandidáty do basketbalové Síně slávy

  • 0
Tragicky zesnulý basketbalista Kobe Bryant byl zařazen mezi osm kandidátů pro vstup do Naismithovy Síně slávy. Spolu s ním komise nominovala i další dvě velké hvězdy NBA Tima Duncana a Kevina Garnetta. Aby jim byl vstup umožněn, musejí získat při hlasování komise alespoň 18 z 24 hlasů, což je považováno za formalitu. Ocenění budou oznámeni 4. dubna.

I proto komise letos nominovala méně osobností než v minulosti, protože takto silnou trojici v jednom roce neměla. Jeden z nejlepších hráčů historie Bryant zemřel na konci ledna v 41 letech při nehodě vrtulníku.

„O zařazení Kobeho jsme uvažovali ještě před touto událostí. Ještě nikdy jsme neměli nominaci tak silnou a Kobeho smrt tomu ještě přidala na důležitosti,“ řekl předseda Síně slávy Jerry Colangelo.

Bryant je čtvrtý nejlepší střelec historie a pětinásobný šampion NBA. Duncan je mezi střelci na 14. místě a rovněž má pět titulů. K tomu byl dvakrát zvolen nejlepším hráčem sezony (MVP). Garnett je ve střeleckém pořadí ligy osmnáctý, patnáctkrát hrál v Utkání hvězd, v roce 2008 získal titul a jednou byl MVP.

Kromě nich komise vybrala také čtyřnásobnou olympijskou vítězku Tamiku Catchingsovou, trenérku univerzity Baylor Kim Mulkeyovou, bývalého kouče Rudyho Tomjanoviche, trenérku Barbaru Stevensovou a kouče Eddieho Suttona.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž