Svitavy - Pardubice, ilustrační foto

Svitavy - Pardubice, ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Tuři vs. Beksa. Chuť si v basketbalovém derby spraví jen jeden

  • 0
Před sobotním krajským basketbalovým derby ve Svitavách (od 18 hodin v hale Na Střelnici) mají oba sokové jedno společné: domácí Tuři i hostující pardubická Beksa si po předchozím neúspěšném kole potřebují spravit chuť. Z logiky věci vyplývá, že se to povede jen jednomu.

Mizernější nálada po úvodních dvou kolech určitě vládne v kabině Turů. Domácí porážka s Nymburkem by se ještě dala pochopit, byť její 23bodová výše je u mužstva síly Turů na pováženou. Středeční „výplach“ o 35 v Opavě však nikoli.

„Čeká nás další těžké utkání, kde se budeme snažit ten průšvih odčinit. Musíme se zlepšit na obou polovinách hřiště,“ prohlásil Roman Marko, svitavský rozehrávač a kapitán.

„Věřím, že si do haly najde cestu co nejvíce našich fanoušků a budou nás hnát k vítězství v derby stejně jako v minulých sezonách.“ Asistent trenéra Pardubic Adam Konvalinka poznamenal, že nevydařená koncovka z předchozí domácí bitvy s Ústím nad Labem (76:79) nesmí na hráčích Beksy zanechat žádné stopy.

„Svitavy se snaží hrát velmi agresivně v obraně a hodně rychle v útoku, díky široké rotaci jsou schopny udržet vysoké tempo celých čtyřicet minut. Pro nás bude tento zápas především o trpělivosti. Apelovat budeme také na to, že domácí hráče nesmíme pustit do protiútoků a jednoduchých zakončení,“ vypočetl kouč Beksy Konvalinka.

Svitavám i nadále schází nemocný pivot Václav Bujnoch, trenéři Turů však možná nebudou mít k dispozici ani další marody Matěje Svobodu a Marka Sehnala. Na pardubické straně je pak nejistý start Michala Svobody.

Podrobnosti o aktuálním režimu ve svitavské hale se basketbaloví příznivci dozvědí na klubových stránkách Turů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž