Do útoku se v utkání se Španělskem žene Kateřina Bartoňová.

Do útoku se v utkání se Španělskem žene Kateřina Bartoňová. | foto: fiba.com

Bartoňová kanadský výsměch nezažila, věří v medailové jaro

  • 0
Ukázat se reprezentačnímu trenérovi. I takovou motivaci může mít rozehrávačka Kateřina Bartoňová před víkendovým závěrečným turnajem Středoevropské ligy basketbalistek, který hostí Nymburk. S týmem západoslovenských Piešťan si Final 4 této klubové soutěže zopakuje. Při loňské premiéře nedosáhla na žádnou z medailí, a tak je letošním hlavním cílem polepšit si.

Katko, vloni jste skončili na Final 4 bez medaile. Míří letošní cíle za medailovým úspěchem?
Ano, letos máme celkově vyšší cíle, jak ve slovenské lize tak i ve Středoevropské lize CEWL. Finále by bylo skvělé.

V semifinále vás čeká obhájce titulu, který v létě dokonce koketoval s účastí v Eurolize. Už víte, čím můžete na Albu Iulii vyzrát?
Víme, že Alba Iulia má svojí kvalitu díky zámořským posilám. Do Nymburka jedeme s pokorou, ale rozhodně ne s tím turnaj jen odehrát. Připravujeme se celý týden. Hlavně na sobotní duel a chceme ho vyhrát.

Vy pocházíte z Pardubic, což je do Nymburka kousek. Kolik lidí už jste stihla pozvat?
Samozřejmě přijede moje rodina a nejbližší. Přijede mi ale také dost přátel z Prahy, čehož si hodně cením! Počítám tak okolo 20 lidí.

Jakou pozici má v cílech vašeho klubu CEWL v porovnání s Extraligou?
Letos je slovenská Extraliga o něco slabší než vloni. Dá se říct, že kvalitní úroveň mají první tři týmy. CEWL je určitě kvalitnější soutěž, takže nám zápasy v ní dost pomáhají zlepšovat se a uspět ve slovenské Extralize.

Jaké byly vyhlášeny cíle pro letošní sezonu a pro jednotlivé soutěže?
Cíle před začátkem sezony byly postup do Final Four CEWL, a účast ve finále ve Slovenském poháru i Extralize. V poháru se nám to letos nepodařilo, tak usilujeme o finále slovenské Extraligy. Tedy vyšší cíle než v minulém ročníku.

V neděli může dojít zajímavý souboj proti bývalé spoluhráčce z reprezentace. Jak se na případné utkání proti Veronice Bortelové těšíte?
To se uvidí, jestli se nakonec s Nymburkem střetneme, takže nechci říkat, že se těším, a něco zakřiknout. S Verčou ale určitě prohodíme pár slov během turnaje.

V klubu hrajete s Tamarou Tathamovou. Proběhly po návratu do Piešťan nějaké narážky na vyřazení z MS od Kanady?
Ne, Tamara žádné narážky na to, že nás vyřadily, neměla. Naopak jí mrzelo, že jsme se musely potkat zrovna ve vyřazovacím zápase. O tom jsme se bavily už v Turecku, že na sebe nesmíme narazit v zápase o postup, ale bohužel stalo se a vyhrál lepší.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž