Zleva Andrea Andělová z Karlových Varů a Andrea Sládková z Brna.

Zleva Andrea Andělová z Karlových Varů a Andrea Sládková z Brna. | foto: ČTK

Jedině výhra posune basketbalistky Karlových Varů do play-off

  • 2
Dvě kola před koncem základní části ŽBL bojují basketbalistky BA Karlovy Vary o holou účast v play-off. Na osmé místo ztrácejí jedno vítězství. To musí vybojovat v neděli, ve své hale přivítají od 17.30 hodin Slovanku.

Počty jsou jasné. Aby basketbalistky BA Karlovy Vary nemusely podstoupit tvrdé boje v play-out, musí v posledních dvou kolech získat o bod víc než SBŠ Ostrava, aby se na její úkor protlačily do play-off. V neděli, od 17.30 hodin, přivítají v karlovarské Hale míčových sportů Slovanku. Tudy vede nejsnadnější cesta k potřebné výhře, základní část zakončí v Nymburce.

„Co se týče play-off, nejprve musíme porazit Slovanku. Pokud by se to nepovedlo, tak budeme muset jet bojovat do Nymburka a pokusit se o velké překvapení, ta síla soupeře je jinde,“ přiznává asistent karlovarské trenérky Karel Drahokoupil.

To vše za předpokladu, že Ostrava neporazí Nymburk a nevyhraje ani na půdě KP Brno. Potom by měly oba celky shodný počet bodů a pro Vary hovoří lepší vzájemné zápasy. Ostravu doma porazily 91:67 a při porážce v Ostravě 81:65 mají plus osm bodů.

Odhodlání v Hradci nestačilo

K poslednímu utkání ŽBL na palubovku favorizovaného Sokola ZVUS Hradec Králové odjížděly Vary s odhodláním překvapit. „Překvapeni jsme byli my na lavičce. Na něco jsme holky připravovali a nic z toho na hřišti k vidění nebylo. Opět máme v zápase minusové šestky a celkově naše hra byla strašně neurovnaná. Hradec má velice zkušený tým a utkání jasně ovládl. Sice nevidíme holkám do hlav, ale myslím si, že nám moc nepomohla na psychiku ta nepovedená koncovka z utkání s Trutnovem, jelikož to bohužel nebyla první taková koncovka,“ posteskl si Karel Drahokoupil.

Ukázalo se, že ve stávající herní, psychické i zdravotní situaci Vary na druhý tým tabulky ŽBL prostě neměly.

Zranění

Ke všemu Vary stále více bojují s tím jak vyprázdnit marodku. K utkání do Hradce s týmem neodcestovala Aneta Zuzáková, která si v dopoledním utkání BA Sparta zranila prsty na levé ruce a zřejmě jen těžko bude k dispozici v nastávajících zápasech. Navíc řada hráček stále není úplně v pořádku. Karolína Malečková měla vysoké teploty a také si opařila nohu, Julia Reisingerová se teprve doléčuje po dobrání antibiotik, kapitánka Dana Kušlitová se sbírá po chirurgickém zákroku a v pořádkou nejsou ani Dominika Pohunková s Adélou Drahokoupilovou.

Jedině výhra

„Přestože jsme v letošní sezóně družstvo Slovanky již dvakrát udolali, z toho jednou v poháru, nepůjde v neděli o jednoduchý zápas ať už z důvodu našeho herního a zdravotního rozpoložení, tak i z důvodu, že tým Slovanky na poslední chvíli posílil o dvojici zkušených hráček - Denisu Harapesovou a Kateřinu Novotnou, se kterými v posledním utkání dlouho vzdoroval právě Nymburku a obě jmenované se hned bodově projevily devíti a patnácti body,“ říká Maleček a dodává: „Čeká nás super důležitý zápas, ve kterém bude muset náš tým zlomit herní a zdravotní prokletí posledních týdnů, aby porazil posílenou Slovanku.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž