Manažer basketbalistek Karlových Varů Roman Maleček

Manažer basketbalistek Karlových Varů Roman Maleček | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Trutnov? Bude to hodně vyrovnané, tuší karlovarský manažer Maleček

  • 1
V šestém kole ŽBL Karlovy Vary přivítají Lokomotivu Trutnov, další basketbalová řež s letitým rivalem odstartuje na palubovce haly míčových sportů KV Arény v pátek v 17.30 hodin. „Naše mladé hráčky s nimi opět zřejmě čekají hodně vyrovnané zápasy,“ tuší manažer karlovarského klubu Roman Maleček.

Kádr Trutnova prošel před letošní sezonou poměrně velkou změnou, opustily jej všechny stávající legionářky a především velezkušené hráčky Kateřina Hindráková s Milenou Prokešovou.

„Přesto svoji sílu opět mají,“ upozorňuje Maleček zejména na novou trojici zahraničních akvizic, americkou rozehrávačku Shawnte Goffovou a obří pivotku Chelsea Snyderovou (měří 198 centimetrů) a portugalskou reprezentantku na rozehrávce Michelle Brandaovou.

Basketbalistky Varů v ŽBL

● sedmé místo: 2 výhry - 3 porážky

1. kolo: Nymburk 80:90
2. kolo: USK Praha 34:117
3. kolo: KP Brno 67:89
4. kolo: Strakonice 70:50
5. kolo: Ostrava 78:62

Trenéru Kapitulčinovi přeci jen pár opor z loňska zůstalo, k bodovým stálicím Trutnova patří například znovu Andrea Vacková s Kateřinou Kozumplíkovou.

„No a pokud k těmto hráčkám ještě přidáme šikovné juniorky, není se co divit, že tým z Krkonoš v předchozích zápasech například dlouho trápil favorita z Hradce Králové nebo výrazně přehrál brněnský Technic,“ připomíná Maleček.

Karlovarské basketbalistky si po šíleném losu z úvodu soutěže a třech porážkách od loňských semifinalistů Nymburku, USK Praha a KP Brno připsaly v následujících dvou kolech nejvyšší soutěže proti už přeci jen hratelnějším soupeřům dvě výhry nad Strakonicemi a Ostravou.

V tabulce vystoupaly na sedmé místo a před sebou mají další výzvu v podobě domácího zápasu a vyrovnané šance na výhru obou týmů slibují napínavou podívanou. „Pro vítězství budeme potřebovat od všech hráček podat výkon nad hranicí sta procent a na domácí palubovce samozřejmě také podporu zaplněné haly,“ říká Maleček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž