Tereza Kuthanová (vlevo) z Hradce Králové míří na trutnovské Jamie Russellovou...

Tereza Kuthanová (vlevo) z Hradce Králové míří na trutnovské Jamie Russellovou (uprostřed) a Aminatu Fallovou. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Trutnovské basketbalistky začaly výhrou, Hradec doma padl se Slavií

  • 0
Rozdílně vstoupily do ligového čtvrtfinále basketbalistky Trutnova a Hradce Králové. Zatímco Kara potvrdila roli mírných favoritek a na domácí palubovce přehrála Valosun Brno 75:68. To se naopak nepovedlo hradeckým Lvicím, které v úvodním utkání série nestačily na Slavii Praha a doma prohrály 74:81.

Basketbalistky Trutnova do úvodního zápasu vstoupily skvěle. Důkazem toho bylo, že Valosunu v první čtvrtině nasázely třicet bodů a ovládly ji 30:17. Poločas vyhrály basketbalistky Trutnova dvouciferným rozdílem 44:33 a i v druhém poločase si udržovaly solidní náskok.

Pouze v poslední minutě snížil Valosun na šestibodový rozdíl, ale zkušený trutnovský tým si situaci pohlídal a dostal se do vedení v sérii.

„První utkání v play-off je důležité, protože se od něj pak odvíjí spousta věcí. Byla to dost šachová partie. Vyšla nám první čtvrtina, kdy jsme měli poměrně vysokou úspěšnost, což nás uklidnilo. V dalším průběhu zápasu to byl těžký boj a stejně těžký zápas to bude i ve středu.“ hodnotil utkání trenér Trutnova Jozef Rešetár.

Lvice naopak domácího prostředí využít nedokázaly a úvodní čtvrtfinálový duel se Slavií prohrály 74:81.

Byla to jejich první porážka s tímto soupeřem v sezoně, oba duely v základní části soutěže Lvice vyhrály. „Slavia je ale teď jiným týmem než na začátku ligy,“ upozorňovala už před sérií trenérka Lvic Romana Ptáčková. Potvrdilo se to, byť její družstvo drželo naději na výhru až téměř do konce.

Druhé zápasy se hrají ve středu na hřištích soupeřek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž