Momentka z utkání Hradec Králové - Trutnov. Zakončuje královéhradecká Tereza

Momentka z utkání Hradec Králové - Trutnov. Zakončuje královéhradecká Tereza Kuthanová. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Semifinále poprvé v Hradci a Trutnově, vrátí se ještě někdo?

  • 4
Pro fanoušky trutnovských basketbalistek ve čtvrtek přichází první a zároveň možná poslední možnost vidět své hráčky v semifinále na domácím hřišti. A pro příznivce hradeckých Lvic? Aby k tomu nedošlo i v Hradci, měl by domácí tým v druhém semifinálovém duelu Nymburk porazit.

Trutnovská Kara tuto šanci má také, ale v její neprospěch mluví jméno soupeře. Mistrovský USK Praha už řadu let domácí konkurenci válcuje a loni byl nejlepší i v Evropě.

Svoji sílu ukázal v prvním semifinálovém duelu, v němž Karu porazil 107:74, ostatně jako pokaždé v posledních letech.

Přesto by si fanoušci Kary neměli zápas nechat ujít. Už také proto, že Kara v prvním zápase nezahrála špatně a přispěla k jeho kvalitě. „Byl to pohledný a záživný zápas,“ kvitoval s povděkem manažer Kary Jan Braun.

Hradecký Sokol v prvním zápase s Nymburkem prohrál jen o tři body a naznačil, že podle očekávání bude tato série vyrovnanější, byť svého soupeře v této sezoně ještě neporazil.

„Škoda našich ztrát, tentokrát byl Nymburk k poražení,“ posteskla si po porážce trenérka Hradce Romana Ptáčkova.

Zápas v Trutnově začne v 18 hodin, v Hradci o půl hodiny později. Semifinále se hraje na tři výhry, Nymburk a USK Praha vedou 1:0 a v třetích zápasech budou mít v sobotu výhodu domácího prostředí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž