Juan Carlos Navarro (vpravo) z Barcelony doskočil před Felipem Reyesem z Realu...

Juan Carlos Navarro (vpravo) z Barcelony doskočil před Felipem Reyesem z Realu Madrid. | foto: Euroleague.net

Nechtěný kapitán. Na desetiletou smlouvu v Barceloně rychle zapomněli

  • 0
Rád by pokračoval, jenže klub s ním už nepočítá. A to je problém, který se nedá ututlat, pokud se jmenujete Juan Carlos Navarro a jste nejen kapitánem, ale i hrající legendou basketbalového týmu v FC Barcelona.

Osmatřicetiletý křídelník chce napravit neúspěšný ročník a své dvacetileté barcelonské angažmá touží prodloužit. Vedení se ale dívá odlišným směrem. I proto už přivedlo slovenského reprezentanta Kyla Kurice.

Juan Carlos Navarro se svým týmem v uplynulé euroligové sezoně nepostoupil do vyřazovací části. A slavit nemohl ani po dohrání španělské ACB ligy, v semifinále Barcelonu vyřadil tým Saski Baskonia.

Zisk Copa del Rey je jen chabou náplastí, rok to byl promarněný. Navarro se s dresem katalánského celku touží loučit jinak.

„Nechci odcházet s touto porážkou, chtěl bych být součástí týmu, který je v Eurolize konkurenceschopný. Na takové úrovni jsme v posledních letech nebyli,“ poznamenal na konci sezony.

Ještě loni s Navarrem uzavřelo barcelonské vedení smlouvu na deset let. Není v ní sice blíže určeno, jak dlouho bude v roli hráče a kdy se přesune do zákulisí týmu, ale nyní je jasné, že se představy klubu a Navarra lišily.

Podle španělského portálu Mundo Deportivo už Barcelona nabídla Navarrovi pracovní pozici v realizačním týmu. Rozhodnutí podpořil i trenér Svetislav Pešič.

Statistika možná hovoří pro to, aby Navarro ještě jednu šanci dostal. Od roku 2007 až do loňska jeho střelecký průměr v Eurolize upadal: z 16,9 bodu na zápas až k 3,4 bodu. Ale letos se zlepšil na 6,9 bodu a několika momenty fandům připomněl svou velikost.

Klub by však na jeho pozici náhradníka nejspíš rád posunul výrazně mladšího hráče, kterého by mohl připravovat pro budoucnost.

Poslední informace o Navarrově situaci jsou už týden staré, od té doby kolem něj panuje ticho.

Naopak CSKA Moskva se se svým dlouholetým kapitánem loučí v poklidu. Pětatřicetiletý Viktor Chrjapa odchází z ruského velkoklubu po 13 letech. Odehrál 611 zápasů, což je klubový rekord„Nevěrný“ byl jen v roce 2008, kdy se zkoušel prosadit do NBA v dresech Portlandu a Chicaga.

To v Olympiakosu Pireus se svým letitým kapitánem počítají. Šestatřicetiletý kanonýr Vassilis Spanulis právě dostal novou smlouvu na jednu sezonu. V klubu působí od roku 2010, kdy „zradil“ rivalský Panathinaikos Atény.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž