Dan Gilbert, majitel Clevelandu Cavaliers | foto: AP

Jsi zbabělec, co vypustil play-off, nařkl LeBrona Jamese vlastník Clevelandu

  • 111
Dlouhých sedm let dělal vše, co viděl LeBronu Jamesovi na očích. Teď hvězdě basketbalové NBA nemůže Dan Gilbert, majitel Clevelandu Cavaliers, přijít na jméno. Jamesův přestup do Miami Heat jím viditelně otřásl.

Protože kdyby pětadvacetiletý křídelník v Ohiu zůstal, určitě by se nedozvěděl, že je "bývalý hrdina" a že předvedl "potupnou ukázku sobeckosti a zdrádcovství" či "šokující akt neloajality."

Svůj vztek z Jamesova odchodu a také odhodlání vybojovat pro Cleveland titul v NBA i bez své bývalé hvězdy, vykřičel do světa v otevřeném dopisu fanoušků. Psali jsme o něm zde.

Ještě tvrdších, protože konkrétních, obvinění se Gilbert dopustil, když hodnotil poslední Jamesovy zápasy za Cleveland.

Připomeňme, že Kavalíři letos vypadli už ve druhém kole play-off 2:4 na zápasy s pozdějšími finalisty soutěže Bostonem Celtics. A dodejme, že James si v pátém duelu prvního kola proti Chicagu Bulls poranil loket a v následující sérii zůstal za očekávám fanoušků.

Pátý zápas proti Bostonu byl pravděpodobně jeho nejhorším výkonem v kariéře. Cavaliers v tomto duelu podlehl Celtics o propastných 32 bodů.

"Vzdal to," komentoval tuto sérii play-off Gilbert v rozhovoru pro agenturu AP. "Nejenom v pátém zápase, ale i v tom druhém, čtvrtém a šestém. Jenom se podívejte na záznam. Ta série s Bostonem se v historii sportovních superhvězd ničemu jinému nepodobá."

Majitel Clevelandu zároveň tvrdí, že James vypustil i loňský šestý zápas proti Orlandu Magic. "Znovu si to pusťte na kazetě. Kolikrát vstřelil?"

"LeBron James musel odejít do týmu s dalšími dvěma superhvězdami, aby vyhrál titul. Ale my vyhrajeme NBA dřív než Heat," garantoval Gilbert fanouškům Cavs.

Svým komentářem přitom mnohé zaskočil.

Zajímavě to shrnul Dwyane Wade. "Jsem docela rád za to, že Miami Heat patří Mickymu Arisonovi. Těžko tomu uvěřit, nemám slov. Bylo to hodně nešťastné a myslím, že tím LeBronovi zpětně ulehčil rozhodnutí odejít," poznamenala další z hvězd Heat z pozice vítěze letošního přestupového léta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž