Josh Wolfram (ve žlutém) už v Ústí nepůsobí.

Josh Wolfram (ve žlutém) už v Ústí nepůsobí. | foto: Radek Váňa

Wolfram se odstěhoval za rodinou. Ústecký šéf hrozí represemi ostatním

  • 6
Pondělní porážka basketbalistů Ústí na Labem na palubovce USK Praha 66:70 pořádně rozlítila Tomáše Hrubého, šéfa poražené Slunety. Hráče si pozval na pohovory a hrozí jim i sankcemi.

„Byl to naprostý propadák, odchozený zápas od našich hráčů. Neomluvitelný výkon, který se už nesmí opakovat. A pokud se opakovat bude, tak přijdou velké represe vůči hráčům,“ varuje ústecký generální manažer.

Šéfa štve hlavně způsob prohry na Folimance. „Kdyby ti kluci prohráli se vztyčenou hlavou, tak nikdo neřekne ani popel. Ale hráči k tomu přistoupili tak, že se snad USK porazí samo. Nastoupili proti nám čtyři hráči dorosteneckého věku a porazili nás jen proto, že víc chtěli. A my jsme tam chodili jako hvězdy,“ vyčítá Hrubý v nadsázce.

Dodává: „Bez jakéhokoliv alibismu říkám, že USK bylo nejslabší za posledních pět let, a my jsme tam jeli v roli favorita, kterou jsme měli potvrdit. Vyhrát o 15 bodů, což se ale nestalo. A pro mě jako pro manažera je to neomluvitelná záležitost. Měli jsme s hráči dost plamenný rozhovor už po zápase a ještě se to bude řešit, protože já to tak prostě nenechám. Takto k zápasu hráči přistupovat nesmějí a nebudou!“

Ústí přitom mohlo televizní duel ještě zachránit v koncovce, do níž si přineslo mírný náskok. Ale ve finiši Sluneta zkolabovala. „Zápas šel do koncovky, už to bylo špatně, měli jsme ho vyhrát jednoznačným rozdílem. A druhá věc je, že jsme absolutně nezvládli koncovku, kdy jsme dvakrát nevyhodili z autu, což je dorostenecká školácká chyba. Nechci USK snižovat, dělají dobrou práci s mladými hráči, ale postavili proti nám takový tým, proti kterému prostě musíme vyhrávat.“

Kromě porážky na USK Hrubého rozladil i nečekaný konec Kanaďana Joshe Wolframa v Ústí. „Je to pro nás ztráta, a upřímně musím říct, že jeho odchod nás překvapil. Nebylo to z jeho strany úplně košer, ale musíme s tím bojovat. Intenzivně hledáme náhradu a můžu potvrdit, že v nejbližší době přijde nový hráč, opět cizinec,“ naznačil šéf.

Radost ústeckých basketbalistů z trojky v podání jejich spoluhráče. V civilním oblečení manažer klubu Tomáš Hrubý.

Wolfram jako příčinu odchodu uvedl rodinné důvody. „Jenže ty uvádí jako důvod k předčasnému konci snad každý rok aspoň jeden cizinec. A mně to už přijde trochu jako folklor. Jsme profesionální tým, a tak by k tomu hráči měli přistupovat. A ne jako v pondělí večer,“ vrátil se ještě Hrubý k porážce na USK.

Jediný, kdo podle Hrubého zasloužil pochvalu, byli ústečtí fanoušci. „Chtěl bych se za ni omluvit našim fanouškům, které máme skvělé. Je to neomluvitelná záležitost, a já opakuji, že uděláme vše, aby se to už nestalo.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž