Jiří Podpěra, od léta 2018 majitel basketbalového Nymburku

Jiří Podpěra, od léta 2018 majitel basketbalového Nymburku | foto: David Šváb, ČTK

Jediným majitelem klubu z Nymburka je zbrojař Podpěra, vyplatil Koláře

  • 3
Stoprocentním majitelem basketbalového klubu v Nymburku se stal Jiří Podpěra. Prezident zbrojařské skupiny Omnipol odkoupil menšinový podíl od Viktora Koláře, s kterým loni v létě převzal patnáctinásobné mistry NBL po třiadvacetiletém vládnutí Miroslava Jansty.

„Tento obchod je přirozeným a logickým vyústěním debat, které jsme s Viktorem Kolářem během posledních měsíců vedli. Viktor odvedl velký kus práce v samotném začátku našeho působení v klubu, jeho znalost sportovního prostředí a diplomacie byly nenahraditelné,“ řekl Podpěra v tiskové zprávě.

Kolář, který patří k předním fotbalovým agentům a klíčovým postavám agentury Sport Invest, označil krátké působení v nymburském klubu za velkou zkušenost.

„Potvrdilo se mi, kolik úsilí a dřiny mnoha lidí je třeba k tomu, aby se podobně úspěšný příběh v českých reáliích mohl zrodit. Jirka Podpěra a jeho tým mají můj velký obdiv, nadále zůstávám velkým fanouškem. Svoji energii teď budu opět naplno věnovat především fotbalovému prostředí,“ řekl Kolář.

Nymburk v první sezoně pod Podpěrovým vedením drží neporazitelnost v české lize a útočí na šestnáctý titul za sebou.

Naopak v Lize mistrů se týmu nedaří podle představ a poprvé za tři sezony nepostoupil do play off. Nyní bojuje o učast v bojích o FIBA Europe Cup.

Klub nastartoval rozsáhlejší práci s mládeží, mimo jiné uspořádal ligový zápas s publikem složeným převážně z místních školáků. Také se začal více angažovat v charitě.

Jiří Podpěra, od léta 2018 majitel basketbalového Nymburku

„Věděl jsem, že první rok pro mě bude do jisté míry seznamovací, což se potvrzuje. Spousta věcí či projektů mi udělala radost, spoustu dílčích úkolů se dalo zvládnout lépe. Svého vstupu do basketbalového prostředí jsem však nezalitoval ani na minutu,“ řekl Podpěra.

„S Nymburkem nás čeká ještě spousta práce, na kterou se však upřímně těším. Moje ideální vize je snad až příliš optimistická, proto si ji v tuto chvíli nechám pro sebe. Zároveň však společně s kolegy v klubu udělám maximum pro to, aby se za několik let naplnila. Cítím odpovědnost posunout klub v pozici jediného vlastníka ještě dál,“ dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž