Javonte Douglas z Olomoucka smečuje.

Javonte Douglas z Olomoucka smečuje. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

Douglas svévolně opustil Olomoucko, údajně je v Americe

  • 0
Naprosto nečekaně opustil tým BK Olomoucko nejužitečnější hráč minulého ročníku Kooperativa NBL Javonte Douglas. Bez vysvětlení se nedostavil k autobusu před odjezdem na utkání v Děčíně a po několika dnech pouze klubu vzkázal, že si potřebuje dát dohromady pochroumané koleno. Vedení to vnímá jako hrubé porušení platné profesionální smlouvy.

„Javonte Douglas se nezúčastnil oficiálního utkání Kooperativa NBL Děčín – BK Olomoucko bez jakékoliv omluvy a komunikace s vedením klubu. Podle neověřených informací odcestoval bez vědomí klubu do USA a doposud se nezúčastňuje klubových tréninků a aktivit, porušuje smlouvu a s nikým nekomunikuje. BK Olomoucko se snaží situaci objasnit a řešit,“ zní oficiální vyjádření vedení hanáckého klubu.

V minulé sezoně byl americký basketbalista lídrem týmu a nejlepším hráčem ligy. Klubu se podařilo svou hvězdu udržet, po slibném startu do nového soutěžního ročníku ale přišly problémy se zánětem v koleni. Douglas dostal prostor k léčení a v polovině prosince se vrátil do sestavy.

Až do svého posledního utkání proti Kolínu si držel nadstandardní statistiky ve střelbě, doskocích i užitečnosti. Pak ovšem bez vysvětlení opustil kabinu.

„Klub se zachoval maximálně korektně. O hráče bylo i během zranění maximálně postaráno, měl všechnu péči. Šli jsme do toho s tím, že se dá dohromady a pak bude opět patřit mezi lídry. Vůbec jsme neuvažovali o tom, že bychom sháněli náhradu,“ poznamenal sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.

Aktuálně nejlépe doskakující basketbalista Kooperativa NBL a její šestý nejlepší střelec a nejužitečnější hráč měl o víkendu startovat v Utkání hvězd, v jehož průběhu se měl představit i v dovednostních soutěžích ve smečování a hře jeden na jednoho. České angažmá místo toho znehodnotil utajeným odjezdem do Spojených států.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž