Jakub Merešš v dresu Žiliny při smeči

Jakub Merešš v dresu Žiliny při smeči | foto: JIP Pardubice

A bude na co koukat. Pardubice posílí slovenský skokan Merešš

  • 0
Pardubičtí basketbalisté mají nové jméno na své soupisce. Ze Slovenska přetáhli nejlepšího střelce Žiliny v minulé sezoně Jakuba Merešše. S východočeským klubem podepsal víceletý kontrakt.

„Kombinace jeho výjimečných fyzických dispozic, potenciálu a hladu po neustálém zlepšování se byla hlavním důvodem, proč jsme s Jakubem smlouvu na více sezon uzavřeli. Domluvili jsme se na ní velmi rychle,“ uvedl na klubovém webu manažer Beksy Martin Marek.

Dvoumetrový power forvard Merešš v loňském ročníku získával průměrně 14,2 bodu a 6 doskoků na zápas.

„Příchod do Pardubic je pro mě nejlepší možnost vzhledem k mému kariérnímu růstu a osobnímu rozvoji,“ myslí si třiadvacetiletý Merešš.

„Viděl jsem několik videí ze zápasů a velice se mi líbila atmosféra, která panuje v pardubické hale, takže se moc těším, až si konečně budu moct zahrát před těmito skvělými fanoušky,“ dodává.

K přestupu se vyjádřil i hráčův agent Jan Hubálek. „Jsem přesvědčen, že toto spojení bude velmi prospěšné pro obě strany a Jakub může v Pardubicích bojovat o nejvyšší příčky. Vyzkoušet si v příští sezoně jinou ligu než SBL bylo jeho přání,“ řekl.

Merešš měl původně pro letošek podepsáno ve Spišské Nové Vsi, avšak využil klauzule o odchodu do zahraničí. „Za to klubu děkujeme,“ dodal Hubálek. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž