Královéhradecká trenérka Romana Ptáčková a její tým.

Královéhradecká trenérka Romana Ptáčková a její tým. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hradecká trenérka Ptáčková: Vítězství nás může ještě víc namotivovat

  • 1
Od prvních vteřin do poslední vedly, ale v závěru soupeřky nebezpečně dotahovaly. Basketbalistky Sokola Hradec Králové si nenechaly výhru nad KP Brno vzít a v semifinálové sérii domácí nejvyšší soutěže se ujaly vedení 1:0. Že to bylo jen o dva body 76:74 a že za celý druhý poločas zaznamenaly jen 24 bodů, na to se historie ptát nebude.

„Je příjemné začít výhrou a snad nás to pozitivně namotivuje do dalších zápasů,“ přeje si trenérka hradeckého družstva Romana Ptáčková před druhým zápasem série na tři vítězství, který obě družstva sehrají už v sobotu v Brně.

Hradecké družstvo začalo zápas výborně, vedlo velmi záhy 8:0 a ve kvalitním výkonu dlouho pokračovalo. Bylo z toho čtrnáctibodové vedení 52:38 v poločase, a dokonce šestnáctibodové 67:51 ve 27. minutě, tedy 13 minut před koncem.

Jenomže v závěru třetí čtvrtiny brněnské družstvo snížilo, když tento úsek hry vyhrálo 7:0. „To se v basketbale stává, oba týmy jsou hodně vyrovnané, nám se to povedlo na začátku,“ uvedla hradecká trenérka.

Mnohem nebezpečnější ale byla slabší chvilka na konci zápasu. Poslední tři a půl minuty totiž Lvice nedaly ani jediný koš a soupeřky se dostaly na rozdíl dvou bodů. Víc ale nestihly. „Až do pětatřicáté minuty to bylo dobré, posledních pět minut jsme se bály o výsledek. Po několika méně připravených střelách jsem na hráčkách viděla nervozitu,“ řekla Ptáčková.

Důvody, proč z příznivě se vyvíjejícího zápasu bylo nakonec drama, vidí dva: „Jednak jsme už asi v mysli měly, že náskok je dostatečný, a naše útočná aktivita už nebyla na potřebné úrovni. A otočil se počet faulů a soupeřky se dostaly k trestných hodům.“

Díky výhře si hradecké Lvice podle jejich trenérky do Brna povezou výhodu: „Můžeme jet s vědomím, že máme něco nahráno, naopak soupeřky budou vědět, že musí vyhrát. Pokusíme se udělat další krok.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž