Královéhradecký trenér Lubomír Peterka a jeho syn Ondřej Peterka se diví.

Královéhradecký trenér Lubomír Peterka a jeho syn Ondřej Peterka se diví. | foto: Jan Russnák / mmcité 1 Basket Brno

Hradečtí basketbalisté vyčkávají, zatím netrénují, nemají kde

  • 1
Nejenže vědí, že zatím nebudou hrát, ale nyní ani nemají kde trénovat. Basketbalisté Hradce Králové stále musí vyčkávat, jak jejich druhá sezona mezi domácí elitou vlastně dopadne, než se rozhodnou co dál. „Hráči dostali volno. Halu v Třebši máme zavřenou, nemáme kde trénovat,“ uvedl trenér hradeckých Královských sokolů Lubomír Peterka.

Všechno se může změnit ve druhé polovině příštího týdne, kdy má Asociace ligových klubů rozhodnout, co s letošním, zatím přerušeným ročníkem Národní basketbalové ligy udělá. Podle Peterky je možné, že se hrát už nebude.

„Neumím si představit, že začneme hrát za měsíc a jak se vše dohraje,“ říká hradecký kouč.

Podle něj je nyní hlavní otázkou, jak určit tým, jenž by měl po letošní sezoně hrát baráž o udržení. Vše ostatní, včetně toho, kdo získá mistrovský titul, není vzhledem k příští sezoně tak podstatné

„Pokud se opravdu bude řešit to, že se nedohraje, tak pak se také musí vyřešit, kdo bude NBL hrát i v příští sezoně. Řešení je několik, při všech bude někdo nespokojený,“ říká hradecký kouč svůj názor.

Vychází mu z toho, že asi nejspravedlivější by bylo celou sezonu anulovat a příští hrát v obsazení, jaké měla letos. „Když sezonu ukončíme ve chvíli, kdy se nyní zastavila, tak to nebude spravedlivé, týmy mají jiný počet zápasů doma a jiný venku. Když vynecháme rozehranou nadstavbu, bylo by poslední Brno, ale ono v tuto chvíli už poslední zdaleka není,“ vysvětluje.

Ať to dopadne jakkoliv, Královští sokoli se i ve druhé sezoně mezi elitou dokázali v soutěži udržet. Loni k tomu potřebovali baráž, letos se zlepšili, a dokonce by si mohli zahrát předkolo play off.

„Tohle nás trochu mrzí, uvidíme, jak se asociace rozhodne. My jsme teď před sebou měli tři domácí zápasy a ty by nám mohly hodně pomoci. Myslím si, že bychom se do předkola dostali,“ poznamenal hradecký kouč.

Nejpozději za týden by mělo být definitivně jasno, Hradec je v tuto chvíli na dělené desáté příčce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž