Hráčky USK věří, že postoupí

Praha - Obě česká ženská basketbalová družstva účastnící se Poháru Ronchettiové jdou do odvetných soubojů z výhodných pozic. Zatímco Trutnovanky mají ale k dobru pět bodů a do Šoproně se rozjedou obhájit své vedoucí postavení, USK Praha uhrál v polské Vratislavi "jen" remízu a doma musí ještě zabojovat. Tentokrát se ale vysokoškolačky představí na domácí palubovce, naopak Trutnov se musí vypořádat s cestou do Maďarska a pro ně neznámým prostředím.

Ve Vratislavi zaskočila Pražanky rozehrávačka polského národního týmu. Nikdo s ní nepočítal a ona toho dokonale využívala. "Je to jejich nová hráčka, před sezonou přišla z Gdyně. Na turnaji, ze kterého jsme měli k dispozici video nebyla, protože byla s reprezentací na mistrovství Evropy ve Francii. Je to výborná střelkyně dala nám čtrnáct bodů, rozbíhal se přes ní postupný útok, který se Polkám dařil a nás často zaskočil," vracel se k nenadálému překvapení manažer USK Marek Kučera.

Utkání bylo neskutečně dramatické. Chvíli vedly domácí basketbalistky, hned zase USK... "Houpalo se to ze strany na stranu. Musím ale pochválit naše pivotmanky - proti Američankám odvedly výbornou práci," chválil podkošové hráčky Kučera.

Pro oba týmy bylo pohárové střetnutí vstupem do nové sezony. "Hodně to ovlivnilo celý zápas. Na obou stranách vládla nervozita. Kdybychom už měli odehraná nějaká ligová utkání, asi by to také vypadalo jinak," konstatoval manažer Pražanek.

Před nadcházející středeční odvetou si ještě USK důkladně rozebere videozáznam z prvního utkání v Polsku. Vysokoškolačky čekají minimálně dva tréninky se zaměřením na kombinační hru. "Minulý týden v pátek a v sobotu jsme absolvovali dva ligové zápasy a oba byly určitě přínosem pro další účinkování v poháru. Jsem přesvědčen, že teď už budeme rozehranější a předvedeme vyzrálejší výkon," tvrdil Kučera.

"Věřím, že teď, když známe Polky lépe a víme, co můžeme očekávat, lze zvítězit. Navíc budeme hrát na domácí palubovce a i to je určitá výhoda. Holky věří, že vyhrajou a k tomu není, co dodat," rozhodně prohlásil Kučera.

Před středečním zápasem je tým vysokoškolaček kompletní. "Jen Gerstnerová se už delší dobu trápí se zraněnými patami, ale proti Vratislavi nastoupí. Spíš uvažujeme, že by pak měla delší odpočinkovou pauzu," prozradil manažer USK.

Šoproň doma silným protivníkem
Basketbalistky Trutnova odcestovaly do maďarské Šoproně v úterý dopoledne. Z úvodního zápasu na domácí palubovce mají k dobru pět bodů. "Ale je jasné, že Postas Šoproň bude v domácím prostředí silným protivníkem," vyjádřil se tiskový mluvčí trutnovského družstva Tomáš Hendrych.

Trutnovanky čeká ještě v úterý večerní trénink, v den utkání otestují šoproňskou halu podruhé v dopoledních hodinách.

Do Maďarska odjel kompletní kádr Trutnova, otazníky visí nad startem Eriky Dobrovičové a Jany Stejskalové, které trápí zdravotní potíže.

"Hráčky jsou odhodlány podat co nejlepší a bojovný výkon a udělat maximum pro postup do další části poháru Ronchetti," uzavřel rozhodně Hendrych.

 

 

 

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž