Hana Horáková při své první rozlučce s kariérou

Hana Horáková při své první rozlučce s kariérou | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Handicap Brno sází na mladé Češky, Horáková se zapojila trenérsky

  • 0
Bez okatých ambicí a se sázkou na mladé basketbalistky vstupuje do nové sezony Handicap Brno. Klub se slavnou historií, který před deseti roky vyhrál Euroligu a získal celkem čtrnáct českých titulů, prodělal výraznou změnu. S výjimkou slovenské pivotky Reginy Palušné tvoří kádr jen české hráčky.

Poprvé od založení klubu v roce 1993 nepovede tým jako hlavní kouč Jan Bobrovský, který se ujal role asistenta trenéra Viktora Pruši.

„Ambice a cíle z číselného hlediska nebudeme říkat. Bude trvat delší čas, než si mladý tým zvykne na jiný styl. Umístění by mělo být lepší než minulý rok. Není to ale náš hlavní bod,“ uvedl na tiskové konferenci trenér Pruša, jehož záměrem je dávat prostor mladým hráčkám. Věkový průměr týmu je dvaadvacet let.

„Nejsme v tlaku, že musíme zápas od zápasu vyhrávat. Obrovské plus a motivací do další práce bude každé vítězství,“ dodal Pruša.

„Když každá hráčka odehraje svoje maximum, tak můžeme být v play-off. To je můj cíl pro tuto sezonu,“ řekla kapitánka Barbora Kašpárková.

S trénováním každé úterý vypomůže i nejlepší basketbalistka Evropy v roce 2010 Hana Horáková, která se stala tiskovou mluvčí klubu.

„Vedu přípravu křídel a mladých hráček. Všechny jsou snaživé a pracovité. Trenérská práce by mě bavila. Zatím je ale pro mě vzhledem k péči o malé dítě hodně náročná,“ popisuje Horáková.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž