Sergio Llull (23) z Realu Madrid právě trefil důležitou trojku, oslavuje ho i...

Sergio Llull (23) z Realu Madrid právě trefil důležitou trojku, oslavuje ho i Luka Dončič (v pozadí). | foto: Euroleague.net

Real urval druhou výhru nad Panathinaikosem, CSKA nenašel hrdinu

  • 0
Třetí zápasy čtvrtfinále play off jsou odehrány, na prvního postupujícího na finálový turnaj v Bělehradě však basketbalová Euroliga stále čeká. Real Madrid je blízko, doma přehrál Panathinaikos Atény 81:74 a v pátek může slavit postup. Chimki prodloužily sérii s CSKA Moskva po domácí výhře 79:73.

Real Madrid uspěl v duelu rozehrávačských hvězd. Do třetího souboje s Panathinaikosem už nasadil kapitána Sergia Llulla a ten při svém debutu v této sezoně čaroval. Takže je u něj vše při starém.

Stejně jako před těžkým zraněním se španělský reprezentant trefoval i ve středu v klíčových momentech. Dal sice „jen“ osm bodů, jenže v řadě za sebou. Pomohl tím svému týmu k sedmibodovému trháku na 70:63. 

Sergio Llull a jeho velké trefy proti Panathinaikosu:

Tenhle náskok řecký mistr následně smazal, po Llullovi ale převzal roli střeleckého tahouna Jaycee Carroll - trefil dvojku a vzápětí i trojku s faulem a trestný hod. Real si pak už došel pro výhru 81:74 a má postupový mečbol.

Celkově se Carroll dostal na 17 bodů, když ani jednou neminul. Rudy Fernández zvládl devět bodů, na osm bodů se vedle Llulla dostali i Anthony Randolph, Gustavo Ayón a Jeffery Taylor a Luka Dončič nastřádal sedm bodů plus 10 doskoků.

Luka Dončič smečuje přes Kennyho Gabriela, jednoho z nejlepších atletů v Eurolize:

Řecké hosty vedl Nick Calathes s 26 body (nový osobní rekord v play off), James Gist se dostal na 15 bodů a Mike James je na 14 bodech. 

Žádný z jejich spoluhráčů však nepřekonal metu sedmi bodů.

Chimki slaví historickou výhru. Svou první ve čtvrtfinále Euroligy. Dvojnásob cennou proto, že přišla s moskevským rivalem CSKA

Výsledek 79:73 společně s nadějným skóre předchozích zápasů série tak stále nevylučuje velký obrat.

Alexej Šved táhl Chimki 27 body, čtyřmi doskoky a čtyřmi asistencemi; navíc to byl on, kdo trefil dvě rozhodující střely a zvýšil na 76:70. Anthony Gill se blýskl 22 body a sedmi doskoky a Thomas Robinson se postaral o osm bodů.

Alexej Šved ve třetím zápase s CSKA:

CSKA tentokrát nedokázal nahradit chybějící body zraněného Nanda De Cola. Cory Higgins si přitom vyrovnal osobní rekord 26 body a přidal pět doskoků, Othello Hunter zvládl 16 bodů a 12 doskoků, Sergio Rodriguez je na 15 bodech, osmi asistencích a čtyřech doskocích a Will Clyburn obstaral sedm bodů a devět doskoků.

Euroliga basketbalistů

Čtvrtfinále play off - 3. zápasy

Real Madrid - Panathinaikos Atény 81:74, stav série 2:1
Chimki Moskva - CSKA Moskva 79:73, stav série 1:2. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž