Malcolm Delaney ještě v dresu Atlanta Hawks

Malcolm Delaney ještě v dresu Atlanta Hawks | foto: AP

Asi vtip, zlobí se hvězda Barcelony. Euroliga nehodlá zrušit jediný zápas

  • 3
Euroliga basketbalistů zatím nepočítá s ukončením sezony. Soutěž má pokračovat, jakmile to situace dovolí. A ani formát se zatím nemění. Exekutiva aktuálně přerušené elitní soutěže se na tom dohodla na mimořádném zasedání, stejně v současnosti přistupuje i k Eurocupu.

Euroliga, kterou neřídí mezinárodní federace FIBA, ale zúčastněné kluby, byla zastavena v důsledku pandemie nového typu koronaviru 12. března po odehrání 28 z 34 kol základní části. Pokračování soutěže bude podmíněno tím, že bude zajištěno zdraví a bezpečnost všech aktérů. 

Vedení Euroligy oznámilo, že se bude řídit doporučením zodpovědných úřadů a lokálních vlád.

„Prioritou je dokončení sezony 2019/20 v současném formátu, tedy odehrání zbytku základní části, play off a Final Four,“ uvedlo vedení Euroligy na webu soutěže. 

Svou nelibost s takovou představou vyjádřil barcelonský Malcolm Delaney. „To musí být vtip,“ poznamenal na Twitteru. „Spousta lidí se celý měsíc nedostala ke střele na koš,“ dodává americký rozehrávač ve snaze vysvětlit, jak obtížné bude nalézt ztracenou formu. 

Závěrečný turnaj v Kolíně nad Rýnem je na programu v krajně nepravděpodobném termínu 22. až 24. května. 

Fenerbahce hlásí příznaky koronaviru. Veselého tým musí na testy

Český basketbal má v prestižní soutěži zastoupení v Janu Veselém z Fenerbahce Istanbul, kterému aktuálně patří poslední postupové osmé místo v osmnáctičlenné tabulce.

Podle klubového prezidenta Aliho Koce panuje u šest členů klubu podezření, že se nakazili koronavirem.

V karanténě se ocitl celý tým Realu Madrid. Nemoc chytil americký křídelník Trey Thompkins.

Předčasně ukončena již byla Euroliga žen, která je v gesci FIBA a v níž měl USK Praha hrát čtvrtfinále, pokračovat nebude ani ženský Eurocup či mužský FIBA Europe Cup. O osudu Ligy mistrů, ve které si čeští šampioni z Nymburka zajistili účast ve čtvrtfinále, má FIBA jednat 30. března.

Uzavřena byla také celá řada národních či nadnárodních soutěží včetně té české, jako zatím poslední se předčasnému konci blíží VTB liga, jíž se účastní celky z bývalého Sovětského svazu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž