Edita Šujanová (v bílo-zeleném) z Valosunu Brno bojuje pod košem s Alyssiou...

Edita Šujanová (v bílo-zeleném) z Valosunu Brno bojuje pod košem s Alyssiou Brewerovou z Miskolce. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Peklo na talíři i v hledišti. Asi se moc neuslyšíme, ví ve Valosunu

  • 0
Maďarsko je proslulé pekelně pálivou kuchyní, podobně žhavé prostředí dokáží Maďaři vytvořit i ve sportovní hale. „Komunikace bude horší, asi se moc neuslyšíme,“ tuší basketbalistka brněnského Valosunu Edita Šujanová.

Právě celek z Králova Pole, který hraje v prestižním Eurocupu poprvé v historii, si v pátek ve 20.30 vyzkouší maďarské peklo v Miškolci.

Valosunu patří ve čtyřčlenné skupině po polovině zápasů třetí příčka. Brňanky doufají, že by se proti neporaženému týmu skupiny mohly přiblížit postupu. „Moc se těšíme, prohra s Miškolcí byla těsná, teď bychom jim to mohly vrátit,“ věří 30letá Šujanová.

Bývalá hráčka USK Praha či maďarského Györu od léta obléká dres Valosunu. „Dojmy jsou výborné, ale s nějakými zápasy nejsem spokojená,“ přiznává pivotka pocházející ze Slavkova u Brna. „Sezona je ale dlouhá, je spousta možností se zlepšovat,“ podotýká opora Valosunu, který je v ženské lize šestý.

Z Králova Pole předminulý týden vyrazila hned šestice basketbalistek na reprezentační kemp, majitelka stříbrné medaile z mistrovství světa Šujanová mezi nimi chyběla.

„Mrzelo mě to, ale sraz byl spíš poznávací. Měla jsem nějaké drobnější zdravotní problémy, rozhodla jsem se proto dát se dohromady, využít pauzu na odpočinek a soustředit se na práci v klubu,“ vysvětluje zkušená hráčka, kterou vábí evropský šampionát v Česku za dva roky. „Láká to vždycky, ale ještě nad tím nepřemýšlím. Člověk už ale ve 30 letech uvažuje jinak než v 25.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž