Diskuze

Nymburské basketbalistky prohrály i v Polsku, v play off Eurocupu končí

Nymburské basketbalisty se s Eurocupem loučí po prvním kole play off. Na hřišti polského vicemistra Artego Bydgoszcz podlehly 66:93, když byly od úvodu utkání horším týmem. před týdnem Středočešky doma prohrály 66:72.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L50u13d11ě31k 26V89i83n78č

11. 1. 2019 19:20

Oceňuji Váš příspěvek. Zareaguji a požádám Vás, kdybych byl zbytečně konfrontační, tak mou troufalost prosím vnímejte s nadhledem a omluvte.

Rovněž mně těší postup Vašeho klubu do playoff EC.

4x vyšší rozpočet neznamená, že náklady na hráčky jsou 4 x vyšší. Ceny zahraničních hráček jsou dány celoevropským trhem, byť nějaká místní specifika určitě existují.

Vám nepřijde, že Vaše aktivity guvernéra ŽBL, člena Výboru ČBF, trenéra univerziádního výběru, člena Komise VB - D mají negativní vliv na Váš klub a nesouvisí s touhou po moci?

Prakticky všechny kluby mají profesionálního trenéra, který standardní pracovní dobu věnuje vlastnímu trénování, přípravě tréninkového procesu, analýze a sebevzdělávání. Připadáte si jako profesionální trenér? Když se kouknu na účast trenérů NB resp. NBKV na seminářích ČBF, tak za posledních 5 roků pouze jedna účast a to Vašeho kolegy. Malinko nerozumím, když je prodloužení trenérské licence podmíněno každoroční účastí (lektorování nebo třeba publikační činnost) na alespoň jednom semináři. Asi si nejsou všichni rovni. Neměl by jste jít v tomto příkladem jako vrcholný funkcionář?

Velmi působivý byl nedávný argument obhajující spolupráci s KV opírající se o vliv na mládežnické struktury. Dovolím si připomenout, že Váš klub žádnou mládež nemá a zneužívat torzo mládeže v KV a Sadskou úplně není košer.

0 0
možnosti
LV

L88u25d21ě68k 70V94i81n91č

11. 1. 2019 19:21

Jsem dalek někomu radit, ale po určité době hájení ve funkci guvernéra bych očekával nějakou změnu související se ŽBL. Stejnokroje a povinné rozhovory již uvadají. Od vedení soutěže bych očekával za přispění klubů snahu o zlepšení návštěvnosti utkání. Mezi potencionálními novými návštěvníky jsou třeba budoucí hráčky a hráči, budoucí podporovatelé, budoucí dobrovolníci, budoucí trenéři, rozhodčí a třeba i sponzoři. Ve většině případů jsou návštěvy na ŽBL tristní a do rozpočtu klubů určitě významně nepřispívají resp. nepokryjí ani náklady spojené s vlastním utkáním. Měl by to být úkol i pro "svazový" marketing. Subjektivně bych si dokázal představit i změnu systému soutěže a tím zatraktivnění, ale rozumím, že zvyk je železná košile.

Vím, že na federaci je multifunkcionaření moderní. Pravděpodobně rovněž z úsporných důvodů, někde však musí být prahové hodnoty úrovně kapacity pro výkon běžných i pracovních denních činností.

0 0
možnosti
DK

D86a98n 17K14u82r64u17c73z

11. 1. 2019 12:20

Většinou nechávám diskuse běžet. Nyní si však dovolím krátký příspěvek, vlastním jménem.. Ano, je to primárně otázka budgetu - Při pozápasové diskusi s viceprezidentem klubu jsme zjistili, že Artego dokáže sehnat 4x více peněz než DSK Basketball Nymburk. To je realita. Zároveň jsem hrdý na svoje hráčky, že postoupili v Eurocupu do playoff, což považuji za úspěch. Jak vidno, dáváme šanci i mladým hráčkám, které jsou pro český basket perspektivní (aspoň z mého pohledu). A to, že já osobně vykonávám, resp. jsem nucen vykonávat více pozic a funkcí v klubu rozhodně není nějakou mojí touhou po moci (to opravdu ne, nepotřebuji to), ale je to dané právě budgetem. Abychom mohli udržet hráčskou kvalitu (zaplatit to z 4x menšího budgetu, než má Bydgoszcz), administrativně-technickou stránku řešíme v minimálním počtu osob, v zásadě ve třech. Máte pravdu, že by bylo lepší mít široký ansámbl bafíků a mě to to těšilo ze všech asi nejvíc. Ale rozhodli jsme se raději investovat budget do hráček než do "sebe", jestli to mohu takto říci. Tedy žádná touha po moci, ale realita budgetu. Je podle mě lepší, když hráčky hrají (a relativně velmi úspěšně) Eurocup, což je pro ně fantastická zkušenost, než dát více peněz do více bafíků a uklízeček. Je to spíš naše oběť basketbalu a hráčkám, aby mohli hrát kvalitní soutěž, než touha po moci. A jestli bude liga ve Varech? A proč ne, jestli dokáží sehnat dostatečný budget na kvalitní basketball a třeba s větším počtem organizačních pracovníků. To je jejich věc a já jim v tom budu držet palce. Tak očekávám nějakou další reakci na můj příspěvek, ale více už psát ani znovu reagovat nebudu, napsal jsem vše, co jsem chtěl napsat. Ještě jednou jsem hrdý na svoje hráčky za to, co dokázali a na svého asistenta, tech. pracovníka, masérku, fyzio a další, kteří nám pomáhají a na ty, kteří nám drží palce v naší práci (trenérské, manažerské, výchovné atd.) v ženském basketbale, co není snadná práce. Nashle

0 0
možnosti
LV

L42u17d90ě74k 77V88i70n15č

10. 1. 2019 23:12

Tak trošku vejprask.

Proč zde nepůsobí kolega optimista Šolc?

0 0
možnosti

J38a39k72u42b 43Š96o47l46c

11. 1. 2019 8:19

Nemusí hned pršet, stačí když kape. Forma Chloe Wells je velkým příslibem, ani nemluvě o mladí - Hošková, Krejzová, Sklenářová. Letos to na titul ještě nebude, ale příští rok...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Ostatní sporty

Paulovi na MS v curlingu dvakrát prohráli a k postupu mají daleko

23. dubna 2024  21:53

Zuzana a Tomáš Paulovi na světovém šampionátu dvojic v curlingu v Östersundu dnes dvakrát prohráli...

Fotbal

ONLINE: Vložené kolo anglické ligy, Arsenal v derby vede nad Chelsea

23. dubna 2024  21:01,  aktualizováno  21:25

Sledujeme online Mohou si pojistit vedení v neúplné tabulce, ve vloženém 29. kole anglické Premier League hrají...

Basket

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. dubna 2024  20:58,  aktualizováno  21:18

Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii...

Olympijské hry

Šermíři Ruska a Běloruska nebudou na olympiádě, nepřihlásili se do kvalifikace

23. dubna 2024  20:03

Na letních olympijských hrách v Paříži nebudou startovat ruští ani běloruští šermíři. Evropská...