Pardubický basketbalista Dominez Burnett

Pardubický basketbalista Dominez Burnett | foto: Michal Klíma, MAFRA

Burnett ihned po návratu řídil úspěch basketbalistů Pardubic

  • 0
Vydařenou premiéru po návratu do pardubického dresu má za sebou křídelník Dominez Burnett. Američan se hned na úvod s 22 body stal spolu s TJ Dunansem nejproduktivnějším střelcem týmu a pomohl Bekse ke středeční výhře nad Brnem 85:75.

„V Pardubicích jsem nastartoval svou kariéru, takže za návrat jsem moc rád,“ těšilo Burnetta v rozhovoru pro klubový web. „Z našeho výkonu mám dobrý pocit, pomohla nám energie, s jakou jsme utkání odehráli,“ dodal.

Beksa do něj přitom nevstoupila úplně ideálně, už po třech minutách prohrávala o sedm bodů. K obratu však přispěl ve druhé polovině první desetiminutovky domácí Josef Potoček. Dvěma trojkami během třiadvaceti vteřin stanovil průběžné skóre na 13:11 a od té doby už vedli pouze Východočeši. 

Jejich kapitán Kamil Švrdlík tak svůj čtyřstý start v nejvyšší soutěži oslavil výhrou. „Pořád se cítím dobře. Jsem rád, že mě to stále baví a někdo tyto statistiky vede. Zase si můžeme dát rozhovor po dalších sto zápasech,“ vtipkoval Švrdlík. Už zítra jeho tým nastoupí v 17.45 v Kolíně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž