Devon Bookert (vpravo) v dresu Florida State zakončuje přes Brandona Daviese z...

Devon Bookert (vpravo) v dresu Florida State zakončuje přes Brandona Daviese z Brigham Young. | foto: Profimedia.cz

USK posílí střelec Bookert. Muž z Aljašky může být lepší než Peterson

  • 0
Basketbalisté USK Praha mají náhradu za amerického střelce Quentina Petersona, jenž zamířil do korejské ligy. Přichází jeho krajan Devon Bookert, naposledy hráč Rio Grande Valley Vipers, záložního týmu Houston Rockets z nižší zámořské soutěže G-League.

Čtyřiadvacetiletý Devon Bookert (neplést s Devinem Bookerem z Phoenix Suns ani s Devinem Bookerem z FC Bayern Mnichov) na farmě Houstonu nedostával příležitosti, a tak se rozhodl pro první evropské angažmá.

Devon Bookert

Ostruhy si rodák z největšího aljašského města Anchorage získal během čtyř let v univerzitní NCAA. Ve špičkovém basketbalovém programu na Florida State University s vypracoval na týmového kapitána.

Šéfoval tím pádem kabině, v níž seděli dva hráči, kteří mezitím zamířili do NBA - Dwayne Bacon z Charlotte a Malik Beasley z Denveru, ale i kanadský reprezentant Xavier Rathan-Mayes, nigerijský pivot Michael Ojo a slovenský dlouhán Boris Bojanovský.

V české nejvyšší soutěži by měl Bookert potvrdil vůdcovské schopnosti, ale i pověst výborného střelce z dálky. 

Devon Bookert coby hráč Florida State:

„Chtěli jsme zacelit bodovou mezeru v soupisce a posílit náš tým. Devon je pozice střílejícího menšího křídla, stejně jako byl Peterson. Devon by však měl být komplexnějším typem hráče,“ popisuje nováčka v NBL manažer pražského klubu Petr Jachan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž