Derrick Rose v dresu New York Knicks

Derrick Rose v dresu New York Knicks | foto: AP

LeBronovy růže pro Rose: hvězdný rozehrávač jde do Clevelandu se slevou

  • 18
Bývali velkými rivaly - a není to zase tak dávno. Teď bude Derrick Rose hrát basketbal společně s LeBronem Jamesem za Cleveland. Někdejší hvězdný rozehrávač se finalistům posledních tří sezon NBA upsal se slevou, dostane jednoroční smlouvu za veteránské minimum 2,1 milionu dolarů.

Osmadvacetiletý basketbalista, jenž se v červenci po jedné sezoně v New York Knicks stal volným hráčem, tak odmítl ostatní nabídky.

Zájem o Rose jevili v LA Lakers, v Milwaukee Bucks a dokonce i v Chicago Bulls, které si ho v roce 2008 vybralo jako jedničku draftu a sázelo na něj v úvodních sedmi ročnících jeho profikariéry.

Chicagský rodák Rose na trh volných hráčů vstupoval především s přáním najít tým, kde by si získal herní pohodu.

Dalším důvodem, proč kývnout právě na Cleveland, je podle Roseova agenta B. J. Armstronga touha zápasy vyhrávat, nikoli naopak.

Obojího by se měl dočkat po Jamesově boku.

A clevelandská superhvězda ho uvítala s otevřenou náručí. A taky s „pugétem“ růží na Twitteru.

Spolupráci s Jamesem ostatně Rose, nejužitečnější hráč NBA v roce 2011, který však mezitím vyléčil několik vážných zranění dolních končetin, před svým souhlasem s clevelandským angažmá opakovaně probíral. Tvrdí to novinář Adrian Wojnarowski z ESPN.

Jak si Rose sedne s další rozehrávačskou osobností a draftovou jedničkou Kyriem Irvingem, s tím si už zjevně hlavu lámat nemusí. Pětadvacetiletý hráč nedávno požádal o výměnu, aby mohl vystoupit z Jamesova stínu - a události nasvědčují, že se tak i stane.

Není bez zajímavosti, že zatímco v uplynulé sezoně byl Rose pátým nejlépe placeným rozehrávačem soutěže s 21,3 miliony, v té následující mu bude patřit až 55. pozice. Zařadí se mezi náhradníky Camerona Payna (Chicago) a Tima Fraziera (Washington). S výpočtem přišel Micah Adams.

25.července 2017 v 01:33, příspěvek archivován: 25.července 2017 v 10:44

Derrick Rose was NBA's 5th-highest paid PG last season. He will be NBA's 55th-highest paid PG in 2017-18, between Cam Payne & Tim Frazier.

V uplynulém ročníku Rose odehrál za NY Knicks 64 zápasů s průměry 18 bodů, 4,4 asistencí a 3,8 doskoku. V dubnu však musel na další operaci s kolenem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž