Jana Klečková

Jana Klečková | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Chyběly nám hlavně zkušenosti, ví Klečková, trenérka Tábora

  • 0
Zklamané táborské basketbalistky si sem tam pobrečely. Ztratily nejvyšší soutěž žen, když v play-out prohrály s Karlovými Vary 1:3 na zápasy. Začínalo se v hale Západočešek a domácí tým vyhrál první i druhý zápas. "Zvlášť v tom prvním jsme nezvládly první poločas," lituje trenérka BK Tábor Jana Klečková.

"Po přestávce už za nás hrál jiný tým a být zápas o pět minut delší, dovolím si tvrdit, že jsme ho neprohrály." V 18. minutě byl stav 39:17 a Karlovy Vary zápas šéfovaly. Poločas skončil 42:25, favorit vedl o 17 bodů. Po přestávce trnul. Po třetí čtvrtině vedl o 10 bodů a necelé tři minuty před koncem měl k dobru náskok pět bodů. Udržel ho.

Co bylo příčinou, že se Tábor nedokázal více prosadit? "Chyběly nám hlavně zkušenosti," připomněla Jana Klečková. Celou sezonu odehrál tým, jak uměl. V rozhodujících soubojích ztrácel zápasy proto, že je nezvládl díky nezkušenosti.

"Když hodnotím celou sezonu, musím říct, že byla nepovedená," konstatovala trenérka. "A nakonec jsme nedokázaly vyhrát ani jeden ze dvou zápasů play-out ve Varech." Doma pak táborský tým sice jednou zvítězil, ale nezvládl druhý souboj a prohrál celou sérii.

Poslední utkání sezony se táborskému celku nepovedlo střelecky. "Když jsou tak špatné pokusy za dva body, nemůžeme vyhrát," posteskla si trenérka. Její svěřenkyně střílely za dva body 55krát. Trefily se 15krát. "To se nedá uspět."

Zkušenosti, které v utkání chyběly domácím, měly soupeřky. "Porazily nás zkušené hráčky hostů," viděla trenérka Klečková příčinu.

Karlovy Vary byly v minulých letech o dost výš. Změnil se jim kádr, ale za zkušené hráčky přišly zkušené. Týmsi na sebe jen zvykal. V rozhodujících chvílích nezaváhal.

Táborský klub má přesto velkou perspektivu. "Mladé hráčky potřebují jen ty zkušenosti," míní trenérka. "Jinak jsou hodně šikovné." Tábor to potvrdil, když doma v základní části dokázal porazit Spartu či Trutnov, který hraje nakonec při síle Gambrinusu Brno a USK Praha o jedinou volnou medaili.

V Táboře byly i dvě cizinky. Merloová však přijela zraněná a z Tábora ji poslali domů. Moc nehrála. "Nechtěli jsme čekat, až se uzdraví." Swailesová byla přínosem.

Co bude dál? "Teď mají hráčky čtrnáct dnů volno. Pak se sejdeme a řekneme si, co bude dál," uvedla Klečková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž