Technici chystají studio, ve kterém proběhne draftová loterie NBA.

Technici chystají studio, ve kterém proběhne draftová loterie NBA. | foto: AP

Chicago se dočká časem, NBA odložila draftovou loterii i sjezd talentů

  • 0
Utkání hvězd ještě v Chicagu stihli, další tamní akce se odkládají. Basketbalová NBA podle očekávání odložila květnovou loterii určující pozice na draftu a navazující akci „combine“, kde se kandidáti na draft setkávají se zástupci klubů.

Samotný draft, do něhož se přihlásil i český reprezentant Vít Krejčí, má stále termín 25. června. Očekává se ale, že kvůli pandemii koronaviru se výběr nadějí uskuteční později.

Loterie, která určí pořadí týmů na draftu, se nemůže uskutečnit vzhledem k tomu, že aktuální sezona ještě nebyla dohrána či předčasně ukončena. NBA stojí od 11. března, kdy byla jako první z velkých severoamerických soutěží přerušena kvůli šíření nemoci covid-19. Ze základní části zbývá sehrát 259 zápasů, play off mělo začít před dvěma týdny.

Loterie se měla konat 19. května, „draft combine“ mělo následovat 21. až 24. května. Na seznamovací akci zve liga přibližně 70 hráčů, kteří se zástupcům klubů představí na palubovce, absolvují fyzické testy či pouze pohovory.

Anthony Edwards (5) z Georgie si chystá útok.

LaMelo Ball v dresu australského klubu Illawarra Hawks

Hlavním adeptem na post jedničky draftu je Anthony Edwards z univerzity v Georgii. Na předních pozicích by se měl objevit také LaMelo Ball, mladší bratr Lonza Balla. Ve dvou kolech si kluby vyberou 60 hráčů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž