Patrik Auda z České republiky drží míč během basketbalového zápasu mužů proti...

Patrik Auda z České republiky drží míč během basketbalového zápasu mužů proti Íránu (25. července 2021) | foto: AP

VIDEO: Česko dribluje. S míčem si hraje zpěvák Ztracený, fotbalista i uklízečka

  • 0
Basketbal pro všechny, všude a za všech okolností. Tvůrci projektu Česko dribluje! představili další videoklip, který má naladit fanoušky na mistrovství Evropy mužů v příštím roce. Jedna skupina EuroBasketu 2022 se odehraje i v Praze, a to od 2. do 8. září.

Driblovat lze v podstatě všude a umí to každý. Nezáleží na tom, jakého jste věku, profese či vzdělání. I to vzkazuje nový videoklip k projektu Česko dribluje!

„Chceme oslovit všechny věkové skupiny a představit jim basketbal jako atraktivní formu trávení volného času - ať už aktivním hraním, nebo jeho sledováním,“ říká Martin Peterka, marketingový ředitel České basketbalové federace. „A tenhle klip přesně vystihuje hlavní myšlenku: basketbal je a bude všude kolem nás.“

Natáčení bylo v režii firmy 68 Pictures, která se podílela na prezentaci nových dresů fotbalové reprezentace Česka, fotbalistů Viktorie Plzeň či natáčela hudební videoklipy pro Chinaski, Annu K., Lenny, Marpa nebo Marka Ztraceného.

Jak roztočit míč na ukazováčku

A právě posledně jmenovaný si v tomto basketbalovém klipu zahrál. „Mám rád sport. Jako hudebník mám i rytmus, takže driblovat před kamerou nebyl až tak velký problém, horší to bylo, když jsem chtěl roztočit basketbalový míč na ukazováčku,“ usmívá se Marek Ztracený. 

„Basketbal je z mého pohledu jeden z nejatraktivnějších sportů, v Česku má navíc velkou tradici. Je to krásný projekt, který jsem podpořil rád a bez váhání.“

Marek Ztracený, Benátská! s Impulsem 2019

Ze sportovců se v klipu objevil také kanoista Martin Fuksa. „Jsem z Nymburka, takže mám samozřejmě k basketbalu velmi kladný vztah. Nymburk nemá v Česku už roky konkurenci, má dobré výsledky v Lize mistrů. Jako nymburský patriot jsem na tenhle tým hrdý. Nedávno jsem dostal možnost si s klukama zatrénovat, byl to skvělý zážitek, od té doby fandím ještě o něco víc,“ povídá Fuksa, který v klipu dribluje s lodí v ruce. 

Celý projekt má marketingově a komunikačně na starosti společnost Sport Invest Marketing, jejíž šéf David Trávníček je z finální podoby klipu nadšený. 

Basketbalová elita v Praze. Kolik stojí vstupenky na Eurobasket 2022?

„Je to moderní, dynamický a velmi efektní klip. Přesně takhle chceme basketbal prezentovat. Z našich aktivit ve světě sportu víme, že Češi sport milují, mají rádi emoce a silné sportovní příběhy. A my chceme nadále rozvíjet příběh českých basketbalistů, kteří neustále posouvají sportovní hranice i očekávání fanoušků. Tahle parta ještě neskončila, v příštím roce se představí českým fanouškům na EuroBasketu v Praze. Díky projektu Česko dribluje! bude basketbal v následujících měsících opravdu všude kolem nás,“ prohlašuje Trávníček.

Právě EuroBasket 2022 bude vrcholem celé kampaně Česko dribluje! Ta odstartovala v dubnu, přesně 500 dní před startem šampionátu, kdy byl představen úvodní a velmi originální klip od scenáristy a režiséra (a basketbalisty) Petra Kolečka, který dal na jevišti Vinohradského divadla dohromady basketbalovou legendu Jiřího Welsche s jedním z nejoceňovanějších českých herců (a basketbalistou) Ivanem Trojanem

„Oba klipy jsou jedinečné, dobře zapamatovatelné a splňují to, o co nám jde především: tedy představit basketbal jako sport, který bude v dalších měsících spojovat celé Česko,“ plánuje Trávníček.

Fanoušci, kteří se zaregistrují na webu www.ceskodribluje.cz, navíc dostanou přednostní právo nákupu na zápasy našlapané pražské skupiny, ve které se čeští reprezentanti v září příštího roku utkají se Srbskem, Polskem, Finskem, Izraelem a Nizozemskem. 

Další tři skupiny se budou hrát v Německu (Kolín nad Rýnem), Gruzii (Tbilisi) a Itálii (Milán). Vyřazovací fázi bude hostit Berlín.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž