Bryan Colangelo

Bryan Colangelo | foto: AP

Manželka potopila šéfa Philadelphie. Její urážlivé tweety ho stály funkci

  • 0
Philadelphia hledá cestu na vrchol NBA. A teď hledá také šéfa, který ji na vrchol dovede. Bryan Colangelo, dosavadní generální manažer basketbalových Sixers, rezignoval. Příčina je netradiční: špetka podezření, že na Twitteru anonymně kritizoval své hráče či jiné funkcionáře a zveřejňoval citlivé informace.

Vedení Philadelphie si poté, co na čtyři účty údajně spojené s Colangelem upozornil server The Ringer, najalo nezávislou právnickou firmu, aby situaci prověřila.

Ta zjistila, že účty zřídila Colangelova manželka Barbara Bottiniová, ale nenašla žádný důkaz toho, že by o nich generální manažer Sixers věděl nebo je dokonce sám využíval.

Důkazy, že falešné účty na Twitteru patřily Barbaře Bottiniové:

31.května 2018 v 02:23, příspěvek archivován: 08.června 2018 v 16:01

Colangelo’s wife, Barbara Bottini has a phone number ending in 91, almost certainly linking her to 3 of the burner accounts. WOW. https://t.co/PQpe5GccEh

Přesto se Colangelo rozhodl rezignovat na funkci, kterou zastával od roku 2016.

„Je zřejmé, že Bryanův vztah k našemu týmu a jeho možnosti vést 76ers kupředu byly ohroženy,“ uvedl klub ve čtvrtek při oznamování Colangelova odchodu.

Philadelphia se v červenci pokusí přivábit některé z slavných jmen a následně zaútočit na přední pozice. Ráda by získala LeBrona Jamese či Paula George. Jenže aféra kolem Colangela šance Sixers získat důvěru superhvězd poškozovala.

07.června 2018 v 18:01, příspěvek archivován: 08.června 2018 v 15:58

"The Philadelphia 76ers organization has accepted the resignation of President of Basketball Operations Bryan Colangelo, effective immediately" https://t.co/DMwcrz49dU

Na kontroverzních twitterových účtech se objevovaly kritické poznámky mimo jiné na největší hvězdu týmu Joela Embiida a jedničku loňského draftu Markelleho Fultze. Autor kritizoval i Colangelova předchůdce ve funkci generálního manažera Sama Hinkieho a Masaie Ujiriho, šéfa klubu Toronto Raptors, kde Colangelo působil dřív.

Colangelo tvrdil, že manželce žádné citlivé informace z klubu nesděloval a že jednala bez jeho vědomí.

Markelle Fultz (uprostřed) se stal jedničkou draftu NBA, Anžejs Pasečniks (vlevo) vybrala si je Philadelphia, vpravo klubový prezident Bryan Colangelo.

Bryan Colangelo, jehož otec Jerry byl dlouholetým sportovním činovníkem a naposledy působil jako šéf Americké basketbalové federace, byl během angažmá ve Phoenixu v roce 2005 a v Torontu v roce 2007 zvolen nejlepším generálním manažerem NBA.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž