Jan Kratochvíl, Lukáš Stegbauer, Vojtěch Novák a Jan Stehlík (zleva) z Bo!!!...

Jan Kratochvíl, Lukáš Stegbauer, Vojtěch Novák a Jan Stehlík (zleva) z Bo!!! jako vítězové poděbradského turnaje české Tour 3x3 | foto: ČBF / Václav Mudra

Poděbrady si podmanil tým BO!!!, čekalo ho však dramatické finále

  • 0
Favorizovaný celek BO!!! Tuzemák ovládl další turnaj české Chance 3x3 Tour. Zvítězil už na čtvrtém letošním turnaji. Čtveřice Jan Stehlík, Jan Kratochvíl, Vojtěch Novák a Lukáš Stegbauer si však v Poděbradech musela výhru vydřít ve finálové bitvě s Dirty Cooking. V ženách slaví Sushiteam neboli Tereza Vorlová, Denisa Harapesová, Tereza Kuthanová a Tereza Motyčáková.

V ženské kategorii se do turnaje zapojilo devět celků, které se rozdělily do dvou skupin a nejlepší dva týmy postupovaly do semifinále. Tam se dostaly týmy Lions, Čikýtaz, Sushiteam a slovenská reprezentace do 18 let.

Ve finále zkušený Sushiteam přehrál Čikýtaz 10:8, třetí skončily Lions po výhře 21:13 nad slovenskou reprezentací.

Mužská elitní kategorie měla 17 účastníků, kteří se rozdělili do čtyř skupin a vždy postupovaly dva nejlepší týmy.

Play off mělo dva jasné favority Dirty Cooking a BO!!!. Dirty Cooking přehráli ve čtvrtfinále PB Team 21:8 a v semifinále Zajebiště 15:9. BO!!! si poradili s Play Basket 3x3 21:6 ve čtvrtfinále a v semifinále Amigos 22:6.

Ve finále Dirty Cooking odskočili do vedení 8:4, potom 11:5 a 14:9. Pak se ale jejich ofenziva zasekla a BO!!! se začali postupně vracet do zápasu. Favorité šli poprvé do vedení dvě minuty před koncem dvojkou na 17:16. Dirty Cooking sice vyrovnali, ale BO!!! odpověděli další dvojkou.

Ze stavu 17:19 se Dirty Cooking ještě vyhrabali a byli blízko výhře za stavu 20:19, BO!!! ale odpověděli další dvojkou a mohli slavit nejtěsnější výhru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž