Opavský křídelník Filip Zbránek (ve žlutém) přihrává kolem Michala Svobody...

Opavský křídelník Filip Zbránek (ve žlutém) přihrává kolem Michala Svobody (vlevo) a T. J. Dunanse z Pardubic. | foto: František Mazáč

Pardubičtí basketbalisté jedou na turnaj do Varšavy

  • 0
Zatímco se čeští reprezentanti, mezi nimiž jsou i pardubičtí Tomáš Vyoral a Kamil Švrdlík, budou bít v kvalifikaci mistrovství Evropy, absolvuje tým Beksy v Polsku turnaj O Pohár prezidenta Varšavy.

Mužstvo pod vedením koučů Scalabroniho a Konvalinky změří síly se dvěma protivníky: v sobotním semifinále s pořádající Legií Varšava (od 20.30) a v neděli, v závislosti na výsledku zmíněného střetnutí, s jedním z dvojice Ostrów Wielkopolski - Ostrava (14.30).

„Kvalitních zápasů není nikdy dost,“ poznamenal na klubovém webu BK JIP Pardubice asistent Adam Konvalinka. „Máme dobrou příležitost vyzkoušet si spoustu věcí a utvrdit se v práci, kterou děláme v tréninkovém procesu. Po posledních dvou ligových utkáních v Opavě a v Hradci Králové je hodně co zlepšovat. Snažíme se náš týmový výkon posunout o kus dál,“ pokračoval. Nejen lídry Vyorala se Švrdlíkem však bude Beksa v Polsku postrádat. Mančaft trápí i zranění, mimo jsou Jakub Merešš a David Škranc.

„Tým jsme doplnili o několik hráčů z tréninkové skupiny Golden Talents, kteří dostanou svou první šanci zahrát si s áčkem a porvat se o svoji další příležitost v budoucnu,“ nastínil Konvalinka. Týká se to mladých rozehrávačů Lukáše Hřebíka a Tomáše Dvořáka a možná i vyššího křídla Jana Rolence.

„Kromě toho potřebujeme rozehrát Petra Heřmana, taky to, aby se chytil Josef Potoček, po delší pauze se vrací Michal Svoboda...“ vypočetl trenér Beksy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž